'Жълтите жилетки' във Франция отново протестират

OFFNews 16 май 2020 в 22:15 3780 1

След края на изолацията „жълтите жилетки” решиха да използват първия уикенд и да се съберат отново на протест. В Тулуза това доведе до напрежение между демонстрантите и търговците, съобщи БГНЕС.

Няколко десетки търговци, подкрепяни от кмета на Тулуза, организираха контрапротест срещу „жълтите жилетки”.

Представител на сдружението на търговците от центъра на Тулуза заяви, че са се събрали, за да кажат на „жълтите жилетки”, че поведението им е безотговорно и не трябва да се излиза на демонстрации и да се блокират магазините, когато съществува риск от заразяване от коронавирус.

Представители на „жълтите жилетки” заявиха, че се очаква вълна от недоволство в страната и движението ще стане част от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

16.05 2020 в 23:02

Е нали намалиха бензина?

Човешката природа е такава, че протестно движение, което е създадено да се пребори с проблем Х се манипулира да изрази необразовано мнение по проблем У.

Не съм фен на Макрон и не бях на Оланд и особено на Саркози. Антифен съм на Боко и корумпирания ГРОБ пълен с послушни некадърници и тарикати на дребно, кои от БКП и кои - новоизлюпени. Обаче се гордея, че (поне засега) мангала в България не пали коли и плячкосва магазини както допуснаха във Франция с след-колониалните им приходящи им граждани.