Зетят на Тръмп се регистрирал за гласуване на изборите като жена

OFFNews 28 септември 2017 в 14:47 3196 0

Зетят на американския президент Доналд Тръмп и негов високопоставен съветник Джаред Къшнър се регистрирал да гласува на изборите като жена, сочат документите, цитирани от Wired и Би Би Си. 

В документа, който трябвало да попълни за гласуване на избори, той посочил, че е от женски пол. 

Документът е попълнен през ноември 2009 г., като със същата регистрация той е гласувал и на изборите през ноември 2016 г.

За момента Къшнър все още не е коментирал грешката. 

Снимка: NEXIS

Това не е първият случай, в който съпругът на Иванка Тръмп попълва грешно важни документи. 

През юли документът, който трябвало да попълни за разрешение на достъп до секретна информация, му бил връщан три пъти. Първоначално той не попълнил информацията за чуждестранни контакти, а по-късно добавил над 100 имена в тази секция, съобщи CBS.

Според The Washington Post пък той е посочил грешно датите, на които е получил образованието си, и не е написал адреса на тъста си. Тогава Къшнър обясни, че екипът му е изпратил документа погрешка, преди попълването да е напълно завършено. 

Снимката от регистрацията на Джаред Къшнър за изборите, в която той е посочил, че е жена, идва дни след като американски медии съобщиха, че със съпругата си Иванка са използвали лични имейл акаунти за официална кореспонденция. По същите обвинения Доналд Тръмп критикува остро опонента си Хилъри Клинтън по време на изборите. 

Според New York Times още четирима души от екипа на Тръмп също са използвали личните си имейли за официална кореспонденция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!