Земетресение с магнитуд 6,6 разтърси Централна и Южна Италия

OFFNews 30 октомври 2016 в 09:21 12644 5

Град Норча в неделя сутринта.

Силно земетресение с магнитуд 6,6 разтърси Централна и Южна Италия. Разрушени са десетки сгради.

По данни на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център епицентърът на труса е между Норча и Пречи в провинция Перуджа, близо до епицентъра на трусовете миналата седмица. 

Манастирът „Сан Бенедето“ в град Норча, провинция Перуджа, е разрушен след силното земетресение. Катедралата в Норча също е разрушена.

В Рим, кодето също е усетено земетресението, поради нуждата от технически проверки е преустановено движението на двете централни линии на метрото - А и В.

Няма загинали, но няколко души са ранени след земетресението тази сутрин, заяви на пресконференция Фабрицио Курчо - началник на италианската служба за гражданска защита.

Днешното земетресение се случва едва седмица след последните трусове в същия регион на Италия.

Миналата сряда две силни земетресения разлюляха централната част на страната и разрушиха множество сгради. Един мъж почина от сърдечен удар, припомня Дойче веле.

В края на август, вследствие на силно земетресение в централната част на Италия загинаха близо 300 души - повечето от които в село Аматриче. Тогава италианското правителство обяви, че щетите възлизат на около четири милиарда евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

30.10 2016 в 13:20

№4....нема а се пУашиш копеле......пий си хаповете редовно....ей го на Шнауцера внася редовно от Китай памперси “Умни и красиви“...прави и доставки по домовете, при покупки на едро има бонус-лично поставяне от.....него.....НАЙС...А......малейййййй...голям страх.....изпонапо*срахте се още от сегинка, бре....

16193

3

SC

30.10 2016 в 12:46

Ако съдим по картинката, трусовете са предизвикани от преместването на СССР в Италия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!