Земетресение от 6,8 в Аржентина, няма ранени и пострадали

OFFNews 19 януари 2021 в 09:38 1363 0

Снимка pixabay

Земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер удари централната западна част на Аржентина, то бе последвано от поне пет вторични труса, които разлюляха сгради и събориха продукти от рафтовете в магазините. Няма данни за пострадали хора, предаде Ройтерс.

Трусът е бил на дълбочина 10 км с епицентър на 40 км южно от провинция Сан Хуан, съобщава Германския изследователски център по науки за Земята (GFZ). Вторичните трусове са били с магнитуд между 3,5 и 5 според Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Публикации в социалните мрежи показват много люлеещи се сгради, отварящи се пукнатини по пътищата и падащи бутилки от рафтовете на магазини. 

Губернаторът на Сан Хуан Серхио Уняс призова хората да запазят спокойствие след земетресението и да се обърнат към властите, ако имат нужда от помощ. Той се ангажира да се приложат на практика всички мерки, за да бъдат предотвратени инциденти и посъветва тези, чиито домове са пострадали, да потърсят помощ като се обадят на телефонът за спешна помощ.

Щатската предупредителна система за цунами съобщи, че няма опасност от възникване на грамадни вълни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови