Зеленски, Залужни и Сирски: Никакво отстъпление от Бахмут

OFFNews 06 март 2023 в 15:09 7511 7

Залужни и Зеленски
Отбранителната операция и по-нататъшното укрепване на позициите на украинските войски в Бахмут ще продължат.

Отбранителната операция и по-нататъшното укрепване на позициите на украинските войски в Бахмут ще продължат.

"Командирите на оперативно-стратегическите групировки на войските докладваха за ситуацията на основните направления на фронта", съобщи пресслужбата на украинския президент Володимир Зеленски.

По-рано днес при него се проведе заседание на Съвета по отбрана на което са присъствали генералите Залужни и Сирски.

Подробно е била дискутирана ситуацията в Бахмут, който е почти обсаден от наемниците от ЧВК Вагнер на Евгений Пригожин.

"Оценявайки хода на отбранителната операция, президентът зададе въпроси на Валерий Залужни, главнокомандващ ВСУ, и Олександър Сирски, командир на оперативно-стратегическата групировка войски "Хортица", относно по-нататъшните действия в направление Бахмут. Те се изказаха в полза на продължаването на отбранителната операция и по-нататъшното укрепване на позициите ни в Бахмут", съобщават от канцеларията на президента.

По-рано днес германският вестник "Билд" съобщи за разногласия между президента Зеленски и генерал Валерий Залужний за Бахмут. Според изданието държавният глава и главнокомандващият на ВСУ имали коренно различни виждания за отбраната на града в Донецка област. 

Ситуацията в Бахмут бе коментирана и от министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. Той заяви, че градът има по-скоро символична, отколкото оперативна стойност, и падането му не означава непременно, че Москва е променила хода на военните действия.

"Мисля, че градът има повече символична стойност, отколкото стратегическа или оперативна. Падането на Бахмут няма непременно да означава, че руснаците са променили хода на тези сражения", заяви Остин пред репортери по време на посещение в Йордания, предаде Ройтерс.

Той добави и че не би прогнозирал дали и кога Бахмут може да падне.

Остин заяви, че ако ВСУ решат да се преместят западно от Бахмут, той не би разглеждал подобен ход като стратегически неуспех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

9

Джендо Джедев

06.03 2023 в 20:18

Ей го на, ордьовърчо - видя ли! Олекна с още 100 точки. Трай си там, че колчем си отвориш устенцата, олекваш. Хайде сега сложи си 8 плюсчета, а на мен - 8 минусчета. Докато все още можеш. :D

345

7

Джендо Джедев

06.03 2023 в 19:43

Хахаха, орьовърчето вече може да си слага само по 8 плюсчета. Скоро няма да може да си слага и по едничко. Ордьовърче, колкото повече шаваш, толкова повече ти влиза и толкова по-скоро ще изгърмиш, не се ли усещаш? Ясно, че си трол и нямаш акъл и за две копейки, ама... :D

2073

6

Johnny B Goode

06.03 2023 в 17:30

Ордерчето, ама много си жалък с тези плюсчета дето сам си ги слагаш, да знаеш.
Сигурно и майка ти не те е харесвала, оттам тези комплекси.

-529

5

6екеr4о

06.03 2023 в 17:20

Мисля си, че това е едно правилно решение. Започва пролетната кал, не ми е ясно какво и докога блядовете ще атакуват, а месомелачката върти на пълни обороти!?
Не съм специалист, не знам...

15914

3

поп Дръвчо

06.03 2023 в 16:30

Те руснаците си го наричат Артемовск - на някакъв комунистически разбойник.

Украинците не са такива хора да преименуват - те си го наричат Бахмут както си е бил открай време

Някоя нова уличка някъде ще нарекат зеленски - и то след време

12407

2

Bad Horse

06.03 2023 в 16:27

Това което показват публично може да е насочено към Москва. Нека руснаците си мислят че украинците ще отбраняват Бахмут до последна какпа кръв. Дали ще е така или не... ще разберем след време. До сега украинците показват че ценят живота на войниците си повече от символични "победи". Утре може да осъмнем с изпразнен Бахмут - новите позиции на запад се укрепват от месец. Един разрушен град без стратегическо значение е по-малко важен от това колко оборудване ще прати Запада и колко войници ще обучи да работят с него. Това ще реши изхода на войната. Ще удържат ли западните правителства на икономически лишения и руска пропаганда? Това е единствения въпрос. Украинците имат достатъчно хора с воля да се бият.

2550

1

alfakentavur

06.03 2023 в 15:14

Бахмут май ще бъде украинският Ленинград. Може да го кръстят Зеленскиград :)
Опа, тоталитарната държава е отсрещната страна. Но те няма на кого да си кръстят каквото и да било. Може би на мародера откраднал най-много покъщнина, на изнасилвача насилил най-много жертви, или на ракетчика взривил най-много електроцентрали.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки