Зеленски смени и началника на генералния щаб

OFFNews 10 февруари 2024 в 08:13 5495 5

Зеленски

Снимка БТА/АП

Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи поредна промяна в ръководството на въоръжените сили.

На мястото на Сергий Шаптала като началник на генералния щаб на украинската армия бе назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В традиционното си вечерно обръщение към нацията Зеленски описа Бархилевич като "опитен човек, който разбира задачите в тази война и украинските цели". Той каза, че назначението е по препоръка на новия главнокомандващ въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски.

Зеленски назначи Сирски преди два дни на мястото на Валерий Залужни. Новият главнокомандващ заяви, че успехът зависи от промяна на подхода.

През октомври миналата година украинският президент беше назначил Бархилевич на поста ръководител на Силите за териториална отбрана към въоръжените сили на Украйна, от който уволни Игор Танцюра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

5

Johnny B Goode

10.02 2024 в 18:31

А пък мене ме кефи как комсомолските ватенки сравняват F-16 със Су-25. То и на ферарито му трябва по-добър път от на москвича, ама нейсе.
Колкото до пистите, вярно е, че МиГ-29 излита от по-къса писта от F-16, ама само ако е с афтер-бърнери. Комсомолеца, пише ли ти в опорките какво е това? За кацане им трябват еднакви писти.
Ама като се има предвид, че МиГ-29 кацат по-рядко отколкото излитат, предимството в пистите определено е на страната великата руска военна техника.
Нъл тъй, ватенката?

-1650

4

ob1

10.02 2024 в 12:43

камсамолец, ние не разбираме, факт. Ама хрумва ли ти, че немалко военни (и украински, и натовски) разбират, а? И явно ще да са намерили начин да го сложат пак на матушката ти.

А защо не наминеш тук https://offnews.bg/sviat/bebe-dve-detca-i-chetirima-mirni-grazhdani-zaginaha-pri-rusko-napaden-817701.html
да изкоментираш поредното зверство на шибанистанските орки? Гледам разбираш ги нещата, сигурно ще измислиш някакво оправдание.

А, да, иди нах*й!

12407

2

Bad Horse

10.02 2024 в 09:26

Със дроновевете фронта е прозрачен в реално време. Сателитите също помагат, но са по-бавни да се следят от войниците от предната линия.

Концентрираш ли войска на едно място, веднага е бомбардирана от ракети, бомби, дронове и огромно количество артилерия. Пробваха украинците, но ги смляха. Не са като руснаците да стотици хора и машини, като в Бахмут, за няколко метра на ден.

Затова трябва господство във въздуха с по-добри и повече самолети и ракети, анти-дронови оръжия, милиони артилерийски снаряди... Което и каза Залужни.

400

1

демотиватор

10.02 2024 в 08:42

Преди контранастъплението на Украйна миналата година се разбра, че от ръководството на НАТО настоятелно са ги съветвали да нападнат с целия резерв в едно направление на фронта.
Те обаче удариха на няколко и въпреки доста тактически успехи (плацдарм на левия бряг на Днепър, Работино,...) не постигнаха (за съжаление) поставените стратегически цели.
Да видим сега как ще подходи новото ръководство на фронта, при временен недостиг на боеприпаси, но в очакване на доста самолети F-16, както и как ще отиграят въпроса с предстоящата по-мащабна мобилизация ....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика