Зеленски: Руснаците пробват настъпление в Донбас и към Харков

Тази година Русия ще загуби 100 000 свои войници и един Бог знае колко наемници, заяви украинският президент

OFFNews 30 ноември 2022 в 08:19 3519 1

Зеленски
Володимир Зеленски.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви тази нощ, че ситуацията на фронта остава тежка, като руските сили опитват настъпление в Донбас и към Харков.

В редовното си видео обръщение към нацията той съобщи, че "въпреки крайно тежките си загуби окупаторите все още се опитват да напреднат в Донецката област, да превземат територия в Луганската област, да настъпят към Харков и планират нещо на юг".

Двете източни украински области Донецка и Луганска, които образуват т. нар. Донбас, са от месеци арена на ожесточени боеве между руските и украинските сили.

"Но ние удържаме позициите си и, което е най-важното, не позволяваме на врага да осъществи намеренията си. Казаха, че ще вземат Донецка област през пролетта, лятото, есента. Тази седмица зимата вече започва. Те имат своя редовна армия там, всеки ден губят стотици мобилизирани и наемници, стрелят по свои при отстъпление", каза Зеленски.

Той заяви, че Русия ще загуби сто хиляди свои войници, убити през тази година, и "един Бог знае колко наемници".

"И Украйна ще устои. И светът ще направи така, че всички, които са виновни за тази престъпна война, да се окажат на подсъдимата скамейка. Слава на всички, които се борят за свобода! Слава на всички, които работят за нашата победа! Вечна памет на всички, които дадоха живота си за Украйна", завърши Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

30.11 2022 в 08:36

Е трябва да поздравят Батюшката "С новым годом, товарищ Путин!". Пък че кой знае колко хиляди алкаши ще дадат фира за няма нищо - кой ти гледа, "Бабы еще нарожают!", важното е джудженцето да е щастливо. :D