Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зеленски призова Запада за помощ при покриване на бюджетния дефицит на Украйна

OFFNews 26 октомври 2022 в 07:17 1608 4

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

„Трябва да вземем решение за помощ за покриване на бюджетния дефицит за Украйна през следващата година“ - това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеовръзка по време на Международната конференция за възстановяването на Украйна в Берлин.

В изказването си Зеленски поиска от международната общност да покрие прогнозирания бюджетен дефицит от 38 милиарда долара през следващата година.

Междувременно на пристигналия вчера на посещение в Украйна германски президент Франк-Валтер Щайнмайер му се наложи да прекара около половин час в бомбоубежище. Това се е случило в район, близо до границата между Украйна и Беларус.

Германският президент обеща страната му да предаде на украинските въоръжени сили допълнителна партида системи за противовъздушна отбрана, германско производство, съобщава БНТ.

Вчера новият британски премиер и лидер на консерваторите Риши Сунак е провел телефонен разговор с президента Зеленски, съобщава БНР. В разговора Сунак е потвърдил пред Зеленски позицията на Великобритания в подкрепа на Украйна. Двамата лидери са обсъдили и санкциите спрямо Русия и режимът на Путин.

Междувременно Джо Байдън отправи предупреждение към Русия вчера: "Русия би направила невероятно сериозна грешка, ако използва тактическо ядрено оръжие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

26.10 2022 в 08:35

Пешко от Перни,

Каква война, бе, нали беше "специална военна оСерация"? А 10 годинки "колония", де! :D

345

2

Джендо Джедев

26.10 2022 в 08:34

Е кой да моли - Рашка ли? :D

-5426

1

Бай Пешо от Перни 6

26.10 2022 в 07:49

Деменцията да му плаща до 8ми ноември, после са изборите. Франция, Англия, Полша и Германия като организатори на конфликта също. Ни не трябва да даваме и лев, достатъчно е да се погрижим за бягащите от войната тук.

 
X

Да помогнем на украинските деца!