Зеленски предлага да се наложат санкции срещу Иран за 50 г.

OFFNews 28 май 2023 в 17:02 1954 3

Зеленски

Снимка Фейсбук профил на Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски внесе в парламента проектозакон, в който се предлага налагането на секторни санкции срещу Иран за срок от 50 г., съобщи Би Би Си.

В законопроекта се предлага пълна забрана на търговските операции с военни стоки и стоки с двойно предназначение с жители на Иран. Той предвижда и "ограничения върху търговията с услуги", които включват доставка, продажба, трансфер, производство или използване на такива стоки.

Други предложения включват забрана за прехвърляне на технологии и права върху интелектуална собственост на ирански резиденти, забрана за инвестиции в Иран и в полза на иранци и спиране на обслужването на електронни плащания, издадени от ирански резиденти.

Министерският съвет, Службата за външно разузнаване, Службата за сигурност, Националната банка на Украйна и други правителствени агенции следва да отговарят за прилагането и наблюдението на санкциите.

Все още не е определена дата, на която украинският парламент ще гласува законопроекта.

Украйна и западните държави са убедени, че Иран доставя на Русия военно оборудване, включително безпилотни летателни апарати "Шахед", които са били използвани за нападения срещу гражданската и военната инфраструктура на Украйна. Иран и Русия отричат това.

По-рано тази седмица Володимир Зеленски призова иранския народ да спре да подкрепя Русия, като отбеляза, че това води и до по-голяма изолация на самия Иран. По негови данни по време на войната срещу Украйна са били пуснати над 1150 ирански дрона, 900 от които са били успешно свалени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

28.05 2023 в 20:50

Борисов, как война, бе, нали беше Специална Военна ОСерация?

А иначе тя ще приключи с поражение на кочината ти Рашка много по-скоро. Но това не значи, че с нея ще приключи и наказанието на ония амуджи. Едно престъпление може да трае части от секундата, а лежането в панделата за него може да е до живот...

2550

3

alfakentavur

28.05 2023 в 19:08

Внимание, внимание! Внимание, внимание! Внимание, внимание! Уважаемые товарищи! Городской совет народных депутатов сообщает, что в связи с аварией на Чернобыльской атомной электростанции в городе Припяти складывается неблагоприятная радиационная обстановка...

А, не, това беше едно друго важно съобщение. А аз искам да направя друго:

Внимание, внимание! Внимание, внимание! Внимание, внимание! Товарищ spirit оригиналът вече не давает 9 точками. От давает толка 8 точками.