Зеленски посети войски на границата на Украйна с Полша и Беларус

OFFNews 19 април 2023 в 19:47 1338 0

Володимир Зеленски

Снимка Facebook/Офіс Президента України

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски провери участък от границата с Беларус и Полша и благодари на граничните войски за това, че защитават страната след инвазията на Русия, предадоха Ройтерс и БТА.

Зеленски публикува видеозапис, в който се вижда как той се среща с граничари в гора с ограда от бодлива тел близо до река във Волинска област в северозападната част на Украйна.

"За мен е чест да съм тук днес, за да благодаря на нашите граничари за това, че пазят държавната граница. За защитата на страната ни в Бахму -  знам колко твърдо стояхте там, удържайки Бахмут", каза той.

След като на среща през януари украинският президент обсъди мерките за сигурност на границата, той каза, че Украйна трябва "да е готова" на границата с Беларус, въпреки че Киев не е видял там "нищо силно", освен изявления.

Русия използва Беларус като площадка за пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари миналата година, а миналия месец руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще разположи тактически ядрени оръжия на територията на близкия си сътрудник.

В отделна публикация днес Зеленски написа, че е обсъдил с политически и военни лидери във Волинска област социалноикономически теми, както и такива, свързани със сигурността.

В последните седмици украинският президент направи редица посещения. Вчера той посети войските в източния град Авдеевка, където Украйна подготвя контраофанзива, с която да опита да си върне обратно окупирани от Русия територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови