Зеленски отново поиска оръжия от НАТО

OFFNews 27 март 2022 в 08:09 1922 3

Украинският президент Володимир Зеленски отново поиска оръжия от държавите членки на НАТО, съобщи Ройтерс.

Във видеообръщение от тази нощ той заяви, че Украйна се нуждае само от 1% от танковете и самолетите на Алианса.

"Каква е цената на нашата безопасност ли? Тя е съвсем конкретна, тя се състои в бойни самолети, танкове, противовъздушни системи, противокорабни оръжия. Това са все неща, които партньорите ни притежават, и този арсенал стои покрит с прах. Тези оръжия са нужни не само за свободата на Украйна, но и за свободата на Европа", заяви той.

Няколко страни обещаха да изпратят противотанкови и противовъздушни ракети, както и малки оръжия на Украйна, но Зеленски заяви, че Киев се нуждае от танкове, самолети и противокорабни системи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

emil01

27.03 2022 в 15:05

А някъде четох, че щели да го пускат да произнася реч и на Оскарите. Да го пуснат и по Сънчо, улица Сезам и преди всяка прожекция на филм в кината..........
Сюрреалистичен театър на абсурда, Салвадор Дали пасти да яде.

900

2

emil01

27.03 2022 в 15:00

Американският комик Alex Stein, вдъхновен от зеленски, призовава градската управа на Ричардсън, Тексас, да се присъедини към третата световна война - https://www.youtube.com/watch?v=-9mR36gJB6I.
(Нормалните американци също виждат абсурдността на ситуацията, само че някои бетонни тикви и там, и в БГ, никога няма да уврат).