Зеленски отмени демобилизацията

OFFNews 01 октомври 2022 в 09:38 6325 3

Зеленски

Снимка БТА

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски отмени есенната наборна служба и отложи демобилизацията.

Това е посочено в Указ № 678 от 30 септември, който влиза в сила от деня на публикуването му. С него се изменя указът от 29 декември 2021 г. за демобилизацията на срочнослужещите и сроковете за редовна демобилизация през 2022 г.

Клаузите на декрета за демобилизацията, планирана за октомври-декември, се допълват с думите, че тя няма да се състои преди обявяването на демобилизацията.

В същото време е отменена наборната военна служба през октомври-декември.

През април Зеленски отмени пролетната наборна служба в армията и отложи пролетната демобилизация.

Тогава Генералният щаб отбеляза, че по време на общата мобилизация свободните позиции в украинските въоръжени сили и други военни формирования са били заети от наборници и резервисти.

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк заяви в края на септември 2022 г., че Украйна не планира да обявява допълнителна мобилизация на фона на фалшивите "референдуми" във временно окупираните територии, напомня УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

01.10 2022 в 16:49

GB, и не само това! Отдавна са наясно, че един хаймарс може да види сметката на 1000 диваци наведнъж. Съвременната армия не се нуждае от голям брой войници, а от интелигентни, тренирани и мотивирани хора, оборудвани с модерна техника. Нищо от това не е притежавала ордата на путкин, няма и да притежава. И затова и един милион да пратят, ще ги направят за храна на червеите.

3714

2

GB

01.10 2022 в 16:36

Явно не искат да пращат неподготвени, тоест, просто пушечно месо, на фронта.