Зеленски определи преговорите със САЩ като резултатни и обнадеждаващи

Георги Ангелов 25 април 2022 в 16:06 3224 2

Снимка FB/Володимир Зеленський

Украинският президент Володимир Зеленски определи преговорите с американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин като "обнадеждаващи" и "резултатни", предаде Асошиейтед прес/БТА.

В днешното си видеообръщение Зеленски посочи, че Вашингтон предлага "мощна" подкрепа на страната му. Украинският президент добави, че с американските представители са се споразумели "за по-нататъшните стъпки за укрепване на въоръжените сили на Украйна и за задоволяването на всички първостепенни нужди на украинската армия". Той отбеляза, че затягането на санкциите срещу Москва също е било в дневния ред на срещата.

Блинкън и Остин заявиха, че САЩ са одобрили продажбата на боеприпаси за 165 милиона долара в подкрепа на военното усилие на Украйна, наред с още над 300 млн. долара чуждестранно военно финансиране.

Украинският президент също така осъди Русия за нанасянето на удари във вчерашната православна великденска неделя и ги нарече "умишлено унищожаване на животи в Украйна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

25.04 2022 в 19:13

Духче, некой от тия на картата ли си? Ако си бил офицер (въпреки че се съмнявам), цъкай на червеното черепче. Ако си бил обикновена орка, значи ще се намериш като цъкнеш на някое черно черепче. Ти си знаеш откъде си и лесно ще се намериш. Копирай линкчето ако знаеш как се копира и си го сложи в търсачката. Нататък сам ще се оправиш!
https://goo.gl/maps/1UySFLEkyzQCswkN8
Схвана ли, спиритчо?