Зеленски обсъди в Одеса отбраната и организирането на коридор за изнасяне на зърно

OFFNews 18 юни 2022 в 21:40 3709 1

Зеленски в Одеса

Снимка facebook.com/zelenskiy.official

Зеленски в Одеса

Украинският президент Володимир Зеленски, който днес посети южния град Николаев, след това замина за Одеска област. Както съобщи неговата пресслужба, там той е разгледал опорен пункт, образци на въоръжение, стрелбище и е наградил граничари, съобщи Би Би Си. За посещението му в Николаев и в Одеска област не бе съобщено предварително от съображения за сигурност.

В Одеса украинският президент проведе съвещание, на което бяха обсъдени действия за отбраната на региона и начините за организиране на коридор за износ на зърно, съобщи Укринформ, цитирайки пресслужбата на Зеленски. На съвещанието ръководителят на Одеската областна военна администрация Максим Марченко каза, че заради руската агресия в пристанищата на областта са блокирани 39 кораба, плаващи под флаговете на 14 държави. Изслушана бе информация на командващия МВС на Украйна Алексей Неижпапа за обстановката в Черно море.

В Николаев Зеленски посети болница за спешна помощ и връчи държавни награди и удостои с воински звания медици. В Николаевска област президентът посети позиции на украинските военни и награди военнослужещи.

Няколко руски ракети са ударили днес газопреработвателно предприятие в района на Изюм, Източна Украйна, написа в Телеграм губернаторът на Харковския район Олег Синегубов, предаде Ройтерс. Избухнал е голям пожар, който е бил овладян.

Русия прехвърля големи военни части в източния украински град Северодонецк, през който минава фронтовата линия, каза областният управител на Луганск Сергий Гайдай. По думите "днес, утре или вдругиден" руските сили ще хвърлят всички сили, с които разполагат като резерв срещу града, по-голямата част от който вече контролират, но не и целия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

19.06 2022 в 00:38

ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ Е ВЕЧЕ НА РЪБА НА ПОБЕДАТА...
ОТ ДНЕС НАТАТЪК ЩЕ ИГРАЯТ КАЗАЧОК ПОД РИТЪМА НА 155ММ
А ТОВА Е ИНТЕРЕСЕН КАЛИБЪР,КОЙТО ДОСЕГА НЕ БЯХА ВИЖДАЛИ...
ЩЕ ИМ ХАРЕСА МНОГО )))