Зеленски обеща Украйна да отговори на всички руски атаки - и по военен, и по политически начин

OFFNews 22 март 2023 в 21:54 2880 0

Зеленски

Снимка Стоп кадър

Володимир Зеленски

Всички удари на Русия ще получат както военен, така и политически и правен отговор, заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение в коментар на работното си посещение в Харковска и Донецка област.

Държавният глава отбеляза, че е започнал работното си пътуване от фронта, от района на Бахмут.

"За мен е чест да подкрепям нашите воини, които защитават държавата в най-тежките бойни условия. Връчих държавни награди, благодарих на нашите бойци за тяхната храброст, за тяхната твърдост, за Украйна, която пазим благодарение именно на такива герои, благодарение на всеки един, който се бори срещу руското зло", каза Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него е болезнено да се гледат градовете в Донбас, на които Русия е донесла ужасни страдания и разруха.

"Почти постоянните, ежечасни сирени за въздушно нападение в Краматорск, постоянната заплаха от обстрел, постоянната заплаха за живота... Именно там, в Донбас, в Харковска област - навсякъде, където е дошло руското зло, е ясно, че терористичната държава не може да бъде спряна с нищо друго, освен с нашата победа. И ние ще я осигурим", увери президентът.

Той отбеляза, че ще бъде направено всичко възможно, за да продължат синьо-жълтите цветове своето освободително движение и да върнат нормалния живот в цялата украинска земя.

"Със сигурност ще отговорим на окупатора с всеки удар по нашите градове... Днешните руски удари по Запорожие, нощното нападение над Киевска област, които бяха нанасяни от руските войски ... Всички руски удари ще получат военен, политически и правен отговор. Русия губи тази война. Няма субект в света, който да не усеща това още сега", подчерта Зеленски.

И отбеляза значението на факта, че Харков се държи.

"Градът живее, градът се бори, Харков дава сила на целия ни изток", изтъкна Зеленски.

По думите му представителите на региона са информирали за някои въпроси, които правителството трябва да реши за стабилна социална сигурност на всички работещи за украинците в Харковска област.

"Обсъдихме въпросите за възстановяването, хуманитарното разминиране, възстановяването на електропреносната мрежа. Всичко, което е в компетенциите на правителството, ще бъде направено с всички средства", увери Володимир Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!