Зеленски на среща с папата в Рим

OFFNews 13 май 2023 в 09:48 1077 1

Зеленски

Снимка фейсбук профил на Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски се очаква да посети днес Рим за среща с папа Франциск, който в края на април съобщи, че Светият престол участва в мирна мисия за прекратяване на войната с Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пътуването ще бъде първото посещение на Зеленски в Италия след руската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г., но не е официално потвърдено от съображения за сигурност.

Очаква се Зеленски да се срещне поотделно с италианския президент Серджо Матарела и министър-председателя Джорджа Мелони преди да се отправи към Ватикана.

Украинският президент ще бъде и гост на популярно италианско телевизионно токшоу, след което ще отпътува за Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

13.05 2023 в 12:16

Папа Франциск зове Русия и Украйна да седнат на масата за преговори... „

Мдааа Дааа... и папата го каза:
„Войната в Украйна е движена от интересите на няколко "империи", а не само на Русия, каза папа Франциск в интервю, публикувано в петък и цитирано от Ройтерс.
Папата също за пореден път нарече случващото се световна война.
"За малко повече от 100 години започнаха три световни войни: на 14-18, 39-45 и тази, която също е световна война. Започна малко по малко и сега никой не може да каже, че това не е световна война. Всички велики сили са въвлечени в нея. И Украйна е тяхното бойно поле. Всички се бият там", каза Франциск.
Следователно папата е Путинист…според соросите, а и ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.