Зеленски: Можем да воюваме с Русия и 10 г. Разговор с ултиматуми е невъзможен

OFFNews 17 април 2022 в 19:22 4702 6

Киев е готов на дипломатически диалог с Москва, но разговор по ултиматумите на Кремъл е невъзможен, заявява украинският президент Володимир Зеленски пред CNN.

"Но да говорим само за условията на ултиматумите на РФ. В такъв случай става въпрос за отношението към нас, а не за това дали диалогът ще бъде "добър" или "лош". Такъв диалог е невъзможен", казва Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него колкото по-рано започне такъв разговор, толкова по-малко хора ще умрат, но не изключва и друг вариант.

"Можем да се борим с Руската федерация и в продължение на 10 години", е категоричен президентът.

По думите му руските нападения срещу украинци затрудняват дипломатическия диалог с Русия за прекратяване на войната.

"Както вече казах, каква е цената на всичко това? Това са хората. Много хора са били убити. И кой в крайна сметка плаща за всичко това? Това е Украйна. Само ние. Това е наистина висока цена за нас", посочва Зеленски.

Той не е оптимист и смята, че шансовете за успех на преговорите с Русия засега намаляват, защото украинското общество не желае да продължи диалога.

"Шансовете намаляват с всеки изминал ден. Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Настъпва момент, когато никой не иска да говори. Нашето общество не иска да продължаваме преговорите", заявява той.

Според Володимир Зеленски Украйна няма да се откаже от териториите в източната част на страната, за да сложи край на войната, и е готова за бъдеща битка в Донбас. Тази битка може да повлияе на по-нататъшното развитие на военните действия.

Президентът изтъква, че ако Русия превземе Донбас, няма гаранции, че няма да се опита да атакува Киев втори път. Ето защо за Украйна е важно да удържи Руската федерация и да "отстоява позициите си", тъй като бъдещата битка може да повлияе на хода на цялата война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

5

Lyubo

18.04 2022 в 01:04

Да бе. Той може. Само че от МВФ иска 50 млрд дол. помощ. От ЕС "само" 7 млрд. евро месечно. А той да си седи в бункера, (семейството му извън Украйна) и да пуска само ежедневни призиви за патриотизъм !!!

2073

4

Johnny B Goode

17.04 2022 в 20:44

На нацизма му викат рашизъм вече, да знаеш.

2073

2

Johnny B Goode

17.04 2022 в 19:51

Не могат да седнат, щото "просто Путя" го е страх да излезе от бункера.