Зеленски иска народът да има право на законодателна инициатива

OFFNews 02 септември 2019 в 21:59 2420 2

В.Зеленски, Украйна

Снимка svoboda.org

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на народа да бъде предоставено правото за законодателна инициатива и това да бъде легитимирано в Конституцията, съобщи „112 Украина“.

Той предлага в чл.93 да се бъде заложено условие, според което правото на законодателна инициатива във Върховната Рада да имат не само президентът, правителството и депутатите, но и народът. Това право следва да се реализира „в случаите и реда, определени от Конституцията и законите на Украйна“.

Зеленски смята, че в същия член трябва да се предвиди, че „законът се приема в съответствие с изискванията на законодателната процедура, определена от Конституцията на Украйна и законите на страната“.
По-рано лидерът на фракцията „Слуга на народа“ давид Арахамия анонсира приемането на законопроект, насочен към борбата с депутатския спам. Право да регистрират законопроект ще имат само групите депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

2

опетков

03.09 2019 в 08:27

А кой е "народът"? Но какво да очакваме от един комик, освен смешки.

23293

1

Стефан

03.09 2019 в 02:26

:)))))))))))
Макар че - какво смешно. Там народът вече има право да обявява война, значи колко му е да се направи следващата крачка към анархията.
Тоя ще излезе по-неадекватен даже от Тръмп.
Майдаун.
 
X

Да помогнем на украинските деца!