Зеленска пред Би Би Си: Ако светът се умори да ни помага, ще ни остави да умрем

OFFNews 09 декември 2023 в 13:55 4032 4

Олена Зеленска

Снимка Фейсбук/Олена Зеленска

Олена Зеленска

Над Украйна ще надвисне "смъртна опасност", ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин, предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната.

Тези предупреждения тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е "коледен подарък" за Путин.

Тази седмица Сенатът - горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия.

Говорейки в интервю за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва:

"Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем", заявява съпругата на украинския президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

5

edin slep

09.12 2023 в 18:22

Те в САЩ се карат за техни си неща, просто военната помощ е обвързана с някои отстъпки, републиканците просто правят глупости без да осъзнават какви последствия ни очакват от това. Тях също.

-1650

4

ob1

09.12 2023 в 17:58

Черния Мустафа, в нормална страна можеше и да те подведат под отговорност задето разпространяваш лъжливи твърдения и се опитваш да всяваш паника.
Отделно - скапаният Тъкър Карлсън е противна лъжлива ватенка и на простотиите му може да се вярва колкото и на глупостите на тиквата - никак! Най-добре ходи в дир-а да си пишеш мурзилските глупости. Там има подходяща публика...

2073

3

Johnny B Goode

09.12 2023 в 17:14

Що бе Джендо, Карата без да иска е напипал истината.
Ако американците и другите богати стани не платят достатъчно на украинците да натикат блатните орди обратно в блатата, рано или късно те ще трябва да се бият с тях.
Само че реднеците малко бавно загряват, така са били и по време на WW2.
Както е казал Чърчил, "You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else"

345

2

Джендо Джедев

09.12 2023 в 16:25

Карата,

Пак ли ги подхванахте тия глупости, бе? Проявете поне малко въображение в съчиняването на опорки, да му се не види! Или покрай Коледа просто ви мързи? :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки