Затвор до живот за убийство след спор за носене на маска

OFFNews 13 септември 2022 в 13:28 2504 0

маска

Снимка Архив

Спор за носенето на маска доведе до убийство.

Германски съд постанови наказание доживотен затвор на мъж, признат за виновен за предумишлено убийство, извършено след спор за носенето на маски, съобщиха Асошиейтед прес, ДПА и БТА.

Убийството в град Идар-Оберщайн на 18 септември м.г. потресе страната. 50-годишният германски гражданин беше признат за виновен, че е застрелял служител на местна бензиностанция.

Според властите обвиняемият, който искал да си купи бира от обекта, казал на органите на реда, че се ядосал, след като 20-годишният служител отказал да го обслужи, понеже не носел маска. По онова време в Германия имаше изискване за носене на маски в магазините като мярка за борба с коронавируса.

Полицията съобщи, че след спора заподозреният си е тръгнал от бензиностанцията, но половин час по-късно се върнал и застрелял момчето в главата. После избягал, но по-късно се предал на властите, след като е започнало мащабно издирване.

Присъдата срещу него беше постановена от съд в Бад Кройцнах. Мъжът беше признат за виновен и за незаконно притежание на оръжие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови