Защото са съучастници на Русия: Anonymous сринаха правителствените сайтове на Беларус

OFFNews 30 май 2022 в 09:29 5405 6

Anonymous

Снимка lenta.ua

Anonymous съобщиха за извеждането в офлайн режим на сайтовете на основните институции в Беларус.

Хакерите от глобалната група Anonymous обявиха, че са провели масирана атака срещу правителствените сайтове на Беларус. В един от профилите на организацията в Туитър атаката е обяснена с „съпричастността на беларуското правителство към нахлуването в Украйна“. Всички по-големи сайтове на правителството на Беларус са в режим офлайн, съобщиха Anonymous.

Сред изведените от строя към понеделник сутринта са интернет страниците на Министерството на образованието, на Националния център за правна информация, на Министерството на комуникациите, на Министерството на правосъдието, на Министерството на икономиката, на Министерството на вътрешните работи, на Държавния митнически комитет, на Госстандарт.

Anonymous обявиха война на Русия още в началото на нахлуването в Украйна, като в тяхна мишена се превърнаха всички представители на руската власт, политиците и пропагандистите на режима. Хакерите срутиха сайта на руското министерство на отбраната и разпространиха личните данни на служащите в окупационните ведомства на територията на Украйна.

На 26 февруари, само два дни след избухването на необявената от Русия война организацията изкара от строя сайтовете на Кремъл, на Роскомнадзор, министерствата на отбраната и външните работи, а по държавните телевизионни канали беше пусната украинска музика. Наскоро „анонимните“ обявиха война и на проруската хакерска групировка Killnet, която направи опит да провали представянето на Украйна в „Евровизия“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

6

Ран Босилек

30.05 2022 в 11:36

Анонимус не съществуват отдавна, не знам кой им използва името. От както американците арестуваха създателят им. Предполагам някакви европейски или американски служби се представят така. Направили са един ДДос, голям успех :)). Нали хакерчатата в предаването на Цанов свалиха сайта на кибер сигурност на живо.

10298

5

AntiZ

30.05 2022 в 11:17

Тя цялата им държава на тия е офлайн, та не знам! Тия тримата дори не бих казал, че са и аналогови! Дялани са с тесла, сърп и чук!

-60

4

офф бее

30.05 2022 в 10:50

Да не са хакнали и тролския център - гледам днес един трол не се е завъртял тъдява... :-)

1005

3

Блейк7

30.05 2022 в 10:33

Радев, Курнелия и Израждане са аналогови

2550

2

alfakentavur

30.05 2022 в 10:15

А на ведомството на Резидента Радев, на Курнелия, на Партия Израждане, които също са съучастници кога?

2051

1

Propaganda

30.05 2022 в 09:52

Дори у виртуалния свят раските фашаги няма да видят бял свят.

Дано Анонимните започнат да им хакват АЕЦите и ел.-преносните с-ми. Като откуп: путкин да свърши като Садам и да бъде излъчено на живо от Червения.

Втора и последна точка: Разпад на раската кочина.
 
X

Да помогнем на украинските деца!