Защо се води война според руския патриарх? Защото в Донбас не искали гей паради

OFFNews 07 март 2022 в 15:27 6278 10

Руският патриарх Кирил оправда нахлуването на Русия в Украйна по време на вчерашната литургия за неделята на всеопрощението.

По думите му украинският източен регион Донбас 8 години се е борил срещу натрапването на западноевропейски ценности и точно по тази причина е бил подлаган на "унищожение". Затова сега Русия е предприела мерки да защити хората там.

Донбас е район в Украйна, част от който беше превзет от проруски сепаратисти още през 2014 г. Оттогава украинските власти нямат достъп до тази територия. На 21 февруари Русия призна завзетите земи за независими, а президентът Путин обяви, че Украйна от 8 години извършва "геноцид" срещу местното население, което трябва да бъде освободено от "нацисткия режим" в Киев. На 24 февруари 2022 Русия нападна едновременно над 20 града в Източна и Западна Украйна.

"От осем години се правят опити за унищожаване наДонбас. А в Донбас има отхвърляне, фундаментално отхвърляне на така наречените ценности, които се предлагат днес от онези, които претендират за световна власт. Днес има такъв тест за лоялност на това правителство, един вид пропуск към онзи „щастлив” свят, света на излишното потребление, света на видимата „свобода”. Знаете ли какъв е този тест? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това са гей парадите. Изискванията към мнозина да проведат гей парад са тест за лоялност към този много могъщ свят; и знаем, че ако хората или страните отхвърлят тези искания, тогава те не влизат в този свят, те стават чужди за него", каза руският патриарх в словото си, което е публикувано в пълен текст на сайта на Руската православна църква.

Според Кирил хората (в Донбас) се съпротивляват на тези искания и тази съпротива се потиска със сила. Той твърди, че на тях със сила им бил налаган грях, осъден от Божия закон.

"Около тази тема днес има истинска война. Кой днес атакува Украйна, където потискането и унищожаването на хората в Донбас продължава осем години. Осем години страдание и целият свят мълчи - какво означава това? Но ние знаем, че нашите братя и сестри наистина страдат; освен това те могат да страдат заради лоялността си към Църквата. И така днес, на Сирни Заговезни, от една страна, като ваш пастир, призовавам всички да простят грехове и обидите, включително там, където е много трудно да се направи това, където хората воюват помежду си. Но прошката без справедливост е капитулация и слабост", заяви руският патриарх.

Православните руснаци "не могат да не бъдат" заедно с братята си от Донбас, каза още той.

Кирил призова всички да се молят за мир и добави:

"Ние встъпихме в борба, която има не физическо, а метафизическо значение".

Руският патриарх е известен с разточителния си начин на живот, с омразата си към хомосексуалните и с близките си отношения с Путин. 

Гласът му е също толкова забележителен, колкото и бисерите, които ражда. Преди време той обяви, че хомосексуалните бракове вещаели края на света, а руските бомби в Сирия носели мир и щастие на хората. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

10

AAA

08.03 2022 в 05:21

Тоя в толкова попски кадаиф се е забърквал , че ханша му се е раширил поне с 30 сантима .

2744

9

AAA

08.03 2022 в 05:18

Много ясно - никакви паради ! Каквото се случва в патриаршията , в патриаршията си остава ;)

814

8

emil kirilov

07.03 2022 в 18:46

Боже! Какво очаквате от кретени в тази страна. Всеки на отговорен пост: Путин, Лавров, Шойгу, Медведев, Песков, Захарова, патриарх Кирил - е шизофреиден комуняга по подобие на сифилистика Ленин и психопата Сталин.

6015

7

uKBo

07.03 2022 в 18:27

Фашисти налагат хомосексуализъм. Тия руснаци са уникални!

2744

6

AAA

07.03 2022 в 17:28

Свиня

3714

5

GB

07.03 2022 в 16:50

Наистина те си имат най-много. Не ми се мисли за обикновените свещеничета. А във войската?! Ужас някакъв - изверг до изверга. Боеви кръщения и т.н.

-8580

4

Няма значение човек какви са му възгледите. Е точно тея дето постоянно се борят срещу тези хора са си гейове тайно. Между другото в Расия като процент на населението са най-много.

-1580

3

Bace7

07.03 2022 в 16:35

То ние не искаме гейпаради и педофили на всяка крачка. За такива си има отредени места - Истанбул, Брюксел, Фашингтън, Лъндън, Перис...

-2175

2

IvanGrozn

07.03 2022 в 15:53

Нека нека ще се върнат в добрите стари времена на семейни и государствени ценности. Не в 19 век а в 15 ще се върнат, простите руснаци.

-8580

1

Този и Рамзан Кадиров са прикрити гейове.
 
X

Да помогнем на украинските деца!