Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Защо “Фейсбук” и “Инстаграм” ще плащат на потребителите, които не ги използват?

OFFNews 09 септември 2020 в 17:58 5133 1

Снимка архив

“Фейсбук” и “Инстаграм” - две от най-използваните социални мрежи на територията на САЩ, са готови да плащат по 20 долара седмично, на потребителите, които деактивират профилите си по време на президентските избори, пише “Tech times”.

Компанията цели да проведе мащабно проучване, което ще провери какъв ефект би имало това върху политиката и демокрацията. За него “Фейсбук” търси между 200 и 400 хил. потребители.

Проучването ще се проведе преди, по време и след президентските избори на 3 ноември, като на някои от потребителите ще им бъде предложено да изтрият апликациите на социалните мрежи за срок от една до шест седмици. През това време те трябват да попълват анкетите, които им изпращат от “Фейсбук”.

Елизабет Дуоскин - репортер от Вашингтон, публикува в “Туитър” предложението, което е получила.

От публикацията става ясно, че деактивациите ще започнат в края на септември и ще продължат до началото на декември.

Говорител на “Фейсбук” потвърди за изследването и заяви, че всеки желаещ може да се включи срещу скромно обезщетение от социалните медии, което “е доста стандартно за този тип академични изследвания.”

Припомняме, че ефектите на социалните медии върху политиката и демокрацията са сред най-дискутираните теми в момента, особено след президентските избори в САЩ през 2016 г., когато в тези платформи изобилствше от дезинформации, фалшиви новини и политически реклами, спонсорирани от Русия, която, както беше доказано, се е намесила в избора на Доналд Тръмп за президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4016

1

Georgi Chobanov

09.09 2020 в 19:19

За мен Фейсбук са пълни олигофрени.Преди три месеца някакъв идиот написа,че българите са дебили и кретени.И аз му отговорих:Ти определено си дебЕл и кретен.И за това Фейсбук ме блокира 37 дни.От тогава ме блокират за няколко дни през няколко дни без да ме уведомяват защо.В момента отново съм блокиран,въпреки че освен на приятелите си никъде другаде не съм писал.Пълни олигофрени!
 
X

Да помогнем на украинските деца!