Защитникът на Киев генерал Олександър Сирски се появи в щаба на фронта в Бахмут

Руснаците твърдят, че ВСУ са взривили стената на язовира между Ягодное и Хромово

OFFNews 25 февруари 2023 в 19:26 9431 3

Олександър Сирски

Снимка Twitter / OSINT (Uri)

Генерал-полковник Олександър Сирски в щаба на фронта в Бахмут.

Командващият на Сухопътните войски на ВСУ ген. Олександър Сирски е пристигнал в щаба на батальона, воюващ в Бахмут, съобщи каналът за военни анализи OSINT(Uri) в Туитър. 

"В хода на работата командващият Източната група войски генерал-полковник Александър Сирски провери състоянието на нещата в подчинените му подразделения, изслуша доклади на командирите на подразделения по проблемни въпроси, оказа помощ в тяхното решаване и оказа подкрепа на военнослужещите, които мъжествено отблъскват атаките", се казва в бюрократично съобщение на Сухопътните войски на ВСУ. Генералът е благодарил на защитниците на Бахмут, отбелязвайки техния стоизицъм и героизъм и е наградил най-добрите защитници с ценни подаръци.

Блогърите, които работят по открити източници за разузнаване обръщат внимание на лепенката S-2 върху един от екраните на компютрите, което според някои анализатори обозначава отдела за сигурност и разузнаване, отговорен за събирането на информацията какво прави врагът.

И руската и украинската страни определят ситуацията в Бахмут като към 25 февруари като изключително сложна. Според телеграм канала „Рибар“ към 13.00 часа в събота северно от Бахмут щурмови отряди на ЧВК „Вагнер“ за извършили „зачистка“ на село Ягодное, населено място, което е под контрола на урскиет сили. Вагнеровци са принудили личния състав на 25-и стрелкови батальон на ВСУ да се оттегли в един от кварталите в район Ступки.

„Вагнер“ твърдят че са влезли и в друго село – Дубово-Васильовка, от която през нощта под прикритието на артилерията са се оттеглили десантчиците на ВСУ. Селото се намира под непрекъснат украински обстрел с помощта на реактивни системи за залпов огън и щурмова авиация, допълва „Рибар“.

Според руския военен анализатор украинските подразделения ускорено подготвят отбранителния рубеж Григоровка – Богдановка – Часов Яр, като в сградите в Часов Яр се оборудват огневи позиции с противотанкови ракетни комплекси.

Това е втората известна визита на Сирски в района на Бахмут. На 9 януари той пристигна в Бахмут и Соледар, а скоро след това стана ясно, че ВСУ се изтегля от Соледар. „Да се надяваме, че днес няма да бъде решено изтегляне от Бахмут“, коментират потребители в социалните мрежи. Германски блогъри спекулират, че президентът Зеленски е наредил на Сирски, да напусне Бахмут, след като руската армия го е обкръжила напълно (ReportWar). Засега няма потвърждения на подобни информации.

Първо специализираните във военни анализи телеграм канали, а след това и руски агенции обявиха, че ВСУ са взривили стената на язовир Северний Ставок между Ягодное и Ступки. Новината беше потвърдена от "Вагнер", УНИАН съобщи за подобни информации с уточнението, че няма потвърждение от Генералния щаб. Според донецките сепаратистки власти водата е заляла жилищни сгради и изби, в които се е укривало цивилното население. Военни блогъри коментират, че взривяването на стената ще забави руснаците в опитите им да превземат Бахмут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

26.02 2023 в 08:54

А рашисткият аналог на Сирски си стои в топлия офис и хвърля алкаши в месомелачката. Два свята. Единият е излишен!

1000

2

Минал Заминал

25.02 2023 в 21:00

Слава на Украйна !

2550

1

alfakentavur

25.02 2023 в 20:15

Слава на героите!