Заради жегата: Гърция забрани деца да ходят на плаж след обед

OFFNews 22 юли 2023 в 12:27 3348 0

море

Снимка Интернет

Плажът е забранен за деца в най-топлата част на деня.

Заради горещата вълна, обхванала Гърция, властите в южната ни съседка издадоха специално предписание, че достъпът до плажната ивица за деца се забранява в най-горещите часове - от 12 до 17 часа.

Смята се, че малчуганите могат много бързо да се дехидратират, затова в най-големите жеги те трябва да останат вкъщи.

Не е разрешено стоенето на сянка дори в плажните заведения, съобщи Нова тв. 

Гръцкият метеоролог Панайотис Янопулос заяви, че ако температурните прогнози за следващите два дни се сбъднат, тазгодишният юли ще се окаже най-горещият, регистриран някога в Атина, съобщи БТА, като цитира гръцката национална телевизия ЕРТ.

Метеорологичните служби информираха, че се очаква горещата вълна в Гърция, която започна вчера, да достигне своя връх през уикенда с температури до 44 градуса в Централна Гърция и на Пелопонес и до 45 градуса в района на Тесалия, написа в електронното си издание в. „Катимерини“. Във вестника се уточнява, че след ден на почивка от жегите – в понеделник, следващият вторник пак се очаква затопляне.

В този контекст метеорологът Панайотис Янопулос каза, че „най-предизвикателните температури през юли ще достигнат своя връх през следващите дни“. Въпреки че до момента само през два юлски дни температурите в Атина са надминали 40 градуса, същото се очаква в още 6-7 дни до края на месеца. Ако тези прогнози се сбъднат, това ще е най-топлият юли, регистриран някога в столицата по отношение на средната максимална температура, отбелязва той.

Последният най-горещ юли в гръцката столица е бил през 2012 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика