Заради очаквана снежна буря валията на Истанбул забрани пътуването с мотори

Отменени са и полети на турския авиопревозвач

OFFNews 05 февруари 2023 в 19:03 3485 0

град

Снимка Архив

Истанбул

В момент, когато Истанбул се готви за снежна буря, валията на града забрани карането на скутери и мотоциклети до второ нареждане, съобщават ДПА и БТА.

Тези превозни средства няма да се допускат по пътищата, написа в туитър валията на турския мегаполис Али Ерликая.

Летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на града обяви, че от тази вечер въздушният трафик ще бъде намален с 20% поради метеорологичните условия. По-малко полети от обичайното са планирани и за понеделник и вторник, съобщи летището.

Вчера турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви, че отменя излитането и кацането на 238 полета на международното летище в Истанбул, планирани за 5 и 6 февруари, поради лоши метеорологични условия. Авиокомпанията призова пътниците да проверяват последните актуализации поради възможни отмени на полети.

Главната метеорологична дирекция предупреди за силни снеговалежи, дъжд, бури и заледявания в Истанбул от неделя вечерта. Службата издаде предупреждение за времето и за други региони на страната.

Обилни снеговалежи се очакват в Анадола и в източната част на страната. Хората, живеещи в близост до Черно море, трябваше да се подготвят за проливни дъждове и частично снеговалежи, както и за бури. Властите издадоха предупреждение за бури и за западната част на Егейско море. Ветровете могат да достигнат скорост до 75 км/ч, се казва в съобщението.

Миналата година обилните снеговалежи доведоха до значителни ограничения във въздушния трафик на международното летище в Истанбул, напомня агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови