Заради близките имена: Том Холандър получи 1 млн. долара хонорар, вместо Том Холанд

OFFNews 25 януари 2024 в 17:31 3418 1

Холанд

Снимка Getty images

Том Холанд

Не всеки ден в сметката ви случайно се появява допълнителен милион долара. Но точно това се случи на британския актьор Том Холандър, звезда от сериала "Белият лотос" на HBO, след като му беше начислен хонорарът на Том Холанд от "Спайдърмен".

"От известно време работим с едни и същи агенти и хората в счетоводството са се объркали", предположи Холандър в разговор с американския водещ на Late Night Сет Майерс, цитиран от Би Би Си.

И се пошегува, че той - Холандър - е в индустрията от много по-дълго време, но почти пълният му съименник Холанд е много по-известен.

Холандър обаче със сигурност е скромен. Той има десетки филмови и телевизионни роли в актива си. Наред с другото се е снимал в две части на приключенската поредица "Карибски пирати", във филмите "Добра година" на Ридли Скот, "Гордост и предразсъдъци" на Джо Райт, "Гадже от бъдещето" на Ричард Къртис и много други.

Холандецът открива случайното плащане в антракта на пиеса, в която играе негов приятел, на когото са платени 300 паунда за работата му.

По думите на Холандър той самият съвсем наскоро е участвал в проект на Би Би Си, за който му е било платено 30 000 лири, и е седял в залата, самодоволно размишлявайки, че това съвсем не са лоши пари в сравнение с хонорарите на много актьори и по-специално на неговия приятел.

"Какъв преуспяващ човек съм, мислех си тогава", разказва Холандър пред Late Night.

В антракта той проверил електронната си поща и открил имейл с уведомление за плащане с надпис "Бокс офис бонус за Отмъстителите" ("Отмъстителите" е холивудска трилогия по комиксите на Marvel).

"Това беше зашеметяваща сума пари. И това не беше заплатата [на Холанд], а боксофисният му бонус, и то не целият боксофис, а само част от него. Никога не съм виждал такива пари през живота си. Това беше седемцифрена сума", разкрива 56-годишният актьор.

"Чувството ми за самодоволство веднага изчезна", добави британският актьор.

Том Холанд, който участва в шест епизода на "Спайдърмен", е звездата на филмовата вселена на Marvel.

Холандър обясни, че често го бъркат с Холанд в невизуален контекст заради съзвучието на първото и фамилното му име.

"Това се случва, когато говоря с компании за комунални услуги, например. Или когато ме представят на нечии деца, които първо изглеждат много развълнувани, после объркани, а след това изключително разочаровани", смее се актьорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки