Запорожка област къса отношенията с Украйна, обявиха окупационните власти

OFFNews 21 септември 2022 в 10:37 52516 6

Проруските лидери на Запорожка област не дочакаха референдума

Снимка defencenet

Проруските лидери на Запорожка област не дочакаха референдума и обявиха, че късат с Киев.

Окупационните проруски власти на Запорожка област обявиха, че късат всякакви отношения с Киев, съобщи РИА Новости. Това става дни преди началото на готвения от Москва вече псевдореферендум, който уж трябваше да определи бъдещето на областта.

„Запорожка област и Украйна, където на власт са нацисти и терористи, вече не ги свързва нищо.“ – заяви пред РИА Новости председателят на движението „Ние сме заедно с Русия“ и член на главния съвет на военновременната проруска администрация на региона Владимир Рогов.

„Запорожка област къса всички отношения с Украйна като нейна съставна част и повече никога няма да се отъждествява с нея. Украинският период от историята на Запорожкия край вече е в миналото.“ – заяви Рогов. Той подчерта, че областта уверено върви по пътя на завръщането си в състава на Русия и няма да се отклони от него.

Малко по-рано ръководителят на запорожките колаборационисти Евгений Балицкий подписа разпореждане за провеждането на „всенародно гласуване по въпроса за влизане на региона в състава на Русия“. Референдумът е насрочен за 23-27 септември. В същите дни ще се проведат и референдумите в Донецк, Луганск и Херсон.

В сряда проруският лидер на окупираната Херсонска област Владимир Салдо обяви, че след влизането си в състава на Руската федерация Херсонска област ще запази името си. „Повечето херсонци, някак исторически така се случи, свикнаха и се свързват с Херсонска област. Още по царско време имаше Херсонска губерния, след това Херсонска област. Ние планираме да станем част от Руската федерация именно като субект под името Херсонска област", каза Салдо в ефира на "Соловьов на живо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

5

БотоксПутю

23.09 2022 в 14:38

То и СССР-то беле нерушимо, ама видяхме каква стана тя?

910

4

бай Падежко

23.09 2022 в 03:49

Ум царува, ум робува, ум патки пасе. После да няма реване на тези с патките...

1780

3

Днес започна краят на Руската Федерация.

345

2

Джендо Джедев

21.09 2022 в 11:59

Нали уж щяхте да правите референдум, бре? Или още повече се спешихте, та и без такива измислени работи ще минете? :D

12078

1

edin slep

21.09 2022 в 10:55

Местните нямат търпение да станат част от нерушимата федерация, за това изместиха референдума от ноември за след два дни. Искат си хората руските паспорти, пенсии и пари и това е.