Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Заместник-шефът на военното следствие на Русия е загинал в анексирания Донецк

OFFNews 30 декември 2022 в 15:49 4157 6

Евгений Рибаков

Снимка kp.ru

Рибаков е загинал днес при артилерийски обстрел в анексирания от руснаците Донецк.

Заместник-началникът на военното следствие на Русия подполковник Евгений Рибаков е загинал на територията на окупираната Донецка област, обявена от проруски сепаратисти за Донецка народна република и анексирана от Русия след непризнат международно референдум.

Новината за гибелта на висшия офицер на Следствения комитет на РФ съобщи РИА Новости. Рибаков е провеждал следствие за „престъпленията на украинската армия“. Следствено дело е образувано и за смъртта му, допълва РИА Новости.

Руският следовател е загинал на 30 декември по време на артилерийски обстрел от украинска страна срещу Донецк. Рибаков е отговарял за провеждането на следствени действия в Обединената група войски. В Телеграм СК на Русия пише, че е загинал при изпълнение на служебния си дълг докато „разследва престъпления на киевския режим“.

От ведомството разказват за тежката работа на руските следователи, които „работят в бойни условия, а те водят до загуби“. „В Донбас служат истински асове на своите професии, най-добрите офицери от СК на РФ. Именно такъв беше Евгений Александрович“, пишат още от комитета, цитирани от руските новинарски агенции. Московските издания припомнят, че Рибаков е боен ветеран с опит от антитерористични операции в Северен Кавказ.

Медиите на сепаратистите не посочват къде се е намирал следователят в момента на артилерийския обстрел. Също днес обаче официалните власти в Донецк показаха пораженията по подложения на ракетни атаки петзвезден хотел "Виктория", където отсядат обикновено московските гости в анексираната област, но без да съобщават за пострадали. Хотелският комплекс е бил ударен с HIMARS.

По-рано този месец на 6 декември при обстрел срещу Донецк загина депутатката от местния парламент Мария Пирогова, наградена ден по-късно от Владимир Путин посмъртно с орден „За мъжество“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

5

Valioka

30.12 2022 в 18:52

Дип че американците ги възпират, досега да са овършали голяма част от военния елит на фашагите...

210

4

Merc

30.12 2022 в 18:41

Ай Ай Ай ! Случайност ? Едва ли .

Ко става , товарищи ?

Впрочем , зашиха ли задника на Рогозин ?

-240

3

редовно четящ

30.12 2022 в 18:36

Честита Нова година!

22548

2

dolivo

30.12 2022 в 16:30

орден

22548

1

dolivo

30.12 2022 в 16:30

Руски сюрреализъм - Мария Пирогова наградена с отден "За мъжество!"
 
X

Подкастът на OFFNews