Залужни обсъди ситуацията на фронта с главнокомандващия на съюзническите сили на НАТО в Европа

OFFNews 30 април 2023 в 21:31 3807 0

Снимка

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е обсъдил на среща с главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО и САЩ в Европа Кристофър Каволи възможните сценарии на бойното поле и предпоставките за бъдещите действия на Украйна, съобщи самият Залужни в профила си в Телеграм.

"Проведе се обстойна среща с върховния главнокомандващ на Обединените сили на НАТО в Европа – командващ Въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Кристофър Каволи. Обсъдихме широк кръг от важни за нас въпроси. Спрях се детайлно на оперативната обстановка по цялата фронтова линия. Описах възможните сценарии, заплахи и предпоставки за нашите бъдещи действия. Поставихме си за цел - да се подготвим така, че да изпълним максимално поставените задачи.

Отделно акцентирахме върху важността на навременните доставки на достатъчно количество боеприпаси и оборудване. Подчертах необходимостта от предоставяне на Украйна на широка гама оръжия и системи за противовъздушна отбрана, което значително ще помогне за решаването на проблемните точки в съпротивата срещу руската агресия", написа Залужни

Генерал Каволи е обсъдил и подготовката на украинските защитници и е обещал НАТО да продължи да поддържа диалога и да работи за укрепване на отбранителните способности на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови