Заловиха една от малкото жени-кръстници на мафията в Сицилия

ОFFNews 05 декември 2017 в 17:55 6535 2

Италианската полиция е арестувала 25 мафиоти, сред които жена, оглавила една от мафиотските фамилии в Палермо, след като съпругът й бе осъден на доживотен затвор, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мария Анджела Ди Трапани бе идентифицирана от карабинерите като водещата фигура в един от осемте мафиотски квартала на сицилианската столица.

Ди Трапани и останалите са арестувани по обвинения в членство в престъпна групировка, рекет, притежание на крадени стоки, помагачество и подстрекателство. Те са искали пари от местни търговци срещу "охранителни услуги".

Жената има предишни присъди за мафиотски престъпления. През 2008 г. е била арестувана и осъдена на затвор заради посредническата си роля между своя съпруг Салвино Мадония и членове на неговия мафиотски клан.

Жените босове на мафията са нещо рядко, но не и прецедент. По-рано през годината Патриция Месина Донаро, чийто брат Матео е най-издирваният мафиотски бос в Сицилия, беше осъдена на 14 и половина години затвор, след като апелативен съд я обяви за високопоставена фигура на мафията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.12 2017 в 18:22

Няма как да е за нея. Пише за големци от мафията, не за кокошкарски секретарки.

10571

1

Hissarion

05.12 2017 в 18:10

А аз реших, че за Мента Стоянова говорят.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews