Заловиха двама, организирали групи на смъртта в Русия

OFFNews Последна промяна на 29 август 2017 в 14:14 5163 3

Снимка МВД РФ

Двама администратори на "група на смъртта" в социалните мрежи задържа полицията в Русия. Админите, склонявали тинейджъри към самоубийства, са заловени в Камчатка и в Подмосковието.

Това съобщи РИА Новости, като се позовава на представителя на вътрешното министерство Ирина Волк. По думите й службите са получили информация за девойка в Камчатка - администратор на група, която поставяла на десетки членове на онлайн обществото опасни за живота задачи. За разлика от други подобни групи в тази участниците били заплашвани със саморазправа и убийства на близки и роднини, ако не изпълнят възложеното им. 

Волк разказала и за задържането на организатор на "група на смъртта" в Подмосковието, създадена през януари. В нея участниците получавали задачи от 21-годишен жител на Московската област, за да им оказва психологическо въздействие. От задържания полицаите са иззели компютри, мобилни телефони и сим карти. 

Тези, които въвличат децата в "грапа на смъртта" в интернет, по нищо не се отличават от убийци, заяви преди седмица руският президент Владимир Путин.