Заловиха двама, организирали групи на смъртта в Русия

OFFNews 29 август 2017 в 14:14 5722 3

Снимка МВД РФ

Двама администратори на "група на смъртта" в социалните мрежи задържа полицията в Русия. Админите, склонявали тинейджъри към самоубийства, са заловени в Камчатка и в Подмосковието.

Това съобщи РИА Новости, като се позовава на представителя на вътрешното министерство Ирина Волк. По думите й службите са получили информация за девойка в Камчатка - администратор на група, която поставяла на десетки членове на онлайн обществото опасни за живота задачи. За разлика от други подобни групи в тази участниците били заплашвани със саморазправа и убийства на близки и роднини, ако не изпълнят възложеното им. 

Волк разказала и за задържането на организатор на "група на смъртта" в Подмосковието, създадена през януари. В нея участниците получавали задачи от 21-годишен жител на Московската област, за да им оказва психологическо въздействие. От задържания полицаите са иззели компютри, мобилни телефони и сим карти. 

Тези, които въвличат децата в "грапа на смъртта" в интернет, по нищо не се отличават от убийци, заяви преди седмица руският президент Владимир Путин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

29.08 2017 в 17:18

Не ги разбирам тия дейци. Би трябвало да знаят, какво ще стане с тях в пандиза, веднага след карантината.