Заляха с червена боя табелата на полското посолство в Москва

OFFNews 11 май 2022 в 22:10 2580 6

Табелата на полското посолство в Москва

Снимка Twitter

Табелата на полското посолство в Москва

Неизвестни лица заляха с червена боя табелата на полското посолство в Москва.

Сътрудници на дипломатическото представителство са започнали да почистват боята и отказаха да коментират инцидента, предаде БТА.

По-рано днес полският посланик в Москва Кшищоф Крайевски беше привикан в руското министерство на външните работи, след като на 9 май протестиращи заляха с червена течност посланика на Русия в Полша, който искаше да поднесе цветя на съветско военно гробище във Варшава.

На церемонията тогава присъстваха десетки хора със знамена на Украйна, които обградиха руските дипломати. Един от демонстрантите заля посланика с червена боя. След това Андреев беше изведен с полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

9

Johnny B Goode

24.05 2022 в 15:43

Скоро всички ще си махнат посолствата от Северна Корея 2.0 и нещата ще си дойдат на мястото. Ще си стоят затворени в концлагера, ще си гледат ВКонтакте и РуТуб, а животът навън ще продължи.
Ех, да може само да им пратим и резидента, къносаното му вице, кавалеристката от БСП и Костя Копейкин... Ама не щат.

2744

6

AAA

12.05 2022 в 05:56

Поклон пред полския народ за тази постъпка!

2550

4

alfakentavur

12.05 2022 в 02:06

Това е като "великите" им "контрасанкции". Цивилизованият свят спира търговията и им забранява да пътуват там. Те забраняват на цивилизования свят да пътува в НСССР и да търгува с тях. При положение, че никой и няма такова намерение.

Заливат им посолствата с червена боя - символ на хилядите невинни жертви и безчинства на варварската им "армия" , те правят същото. Абсолютни олигофрени.
Все едно сега ако видя че някой ми краде колата, да отида и да му кажа "Абе, крадец, не ми пипай колата". И той да отговори "И ти си крадец".
Очаквам скоро да осветят някое посолство с прожектор в цветовете на украинското знаме.

Ку-ку! Ку-ку! Ку-ку!

10298

2

AntiZ

11.05 2022 в 23:10

Полското знаме, както знаем, е бяло и червено. Да бяха взели и една бяла боя, ама толкова им е акъла на простия руснак! Щото само тъп руснак може да сътвори такава глупост! Пък и не съм чул поляк да има нещо против червеното в знамето им. Но знам как едни руснаци буквално изметоха червеното от тяхното знаме и хич не напират да го връщат. Защо ли?!

-8580

1

Нищо ново не могат да измислят рашистите. Цял живот копие на всичко видяно на запад. Е за тва ще пият антифриз и ще умират на по 40 години.