Закачки в Русия. Пригожин продължи войната си с Шойгу с честитка за рождения му ден

OFFNews 22 май 2023 в 09:10 3339 0

Сергей Шойгу

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Пригожин иронизира Шойгу заради твърденията, че се занимава с дърворезба. През 2018 година в Кизил Министерството на отбраната откри изложба на армейския генерал с направени от него дърворезби.

Ръководителят на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин изпрати неочаквано поздравителен адрес до министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу по случай рождения му ден. Неочакваният на пръв поглед акт на внимание получи своето обяснение, след като стана известен текстът на честитката. Готвача на Путин използва рождения ден на военния министър за да продължи войната с него и да се изгаври пред широка публика с Шойгу.

Поздравлението е на бланка на Междурегионалната обществена организация „Лига за защита на интересите на ветераните от локалните войни и военните конфликти“. Ето и пълния текст на приветствието и пожеланията:

"До Министъра на отбраната
На Руската федерация
Армейски генерал Шойгу С. К.

Скъпи Сергей Кужугетович,

От свое име и от името на командването и бойците на ЧВК „Вагнер“ поздравявам Вас, Президента на руското географско общество и Кавалера на Малтийския орден по случай рождения ви ден.

Вие сте изключителен човек: изминавайки пътя от елтехник и строител, вие не само се отдавахте на работата, но и отделяхте огромно количество време за развитие на своите многобройни таланти. Малцина са онези, които обединяват в себе си способностите на изтънчен естет, художник-график, дърворезбар, ловец, любител на хокея и грижовен баща и тъст. Надяваме се, че вие и занапред ще радвате околните със своята щастлива усмивка.

В качеството на подарък разрешете да ви предам книгата на Кирил Романовски „8 години с Вагнер“.

Снимка на честитката беше публикувана в канала на Евгений Пригожин в Телеграм.

Готвача на Путин отдавна е в конфликт с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с началника на Генералния щаб Валери Герасимов. Той многократно атакува двамата генерали чрез социалните медии, като ги обвинява в некомпетентност и дори в умишлени действия срещу неговите войници. "Чиновниците изпълняват задълженията си. Не използват това, на което са ги учили. Герасимов са го учили, Шойгу, доколкото ми е известно - не. И затова липсата на професионализъм от тяхна страна убива десетки хиляди руснаци. Това е непростимо", заяви преди време Пригожин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!