Захарова: 'Умните' ракети на САЩ трябва да летят към терористите

OFFNews 11 април 2018 в 15:27 5675 0

Снимка ТАСС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп, който предупреди Русия да е готова за американските ракети в Сирия. 

"Русия се зарече да свали всички ракети, изстреляни към Сирия. Пригответе се, Русия, защото те идват - добри, нови и "умни". Не трябва да си партнирате с животно, което убива с газ своите хора и му харесва!", написа Тръмп в Туитър. 

Според Захарова обаче целта на изпращането на ракети е да се заличат доказателствата за предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума. 

"Умните ракети трябва да летят към терористите, а не към законно правителство, което няколко години се бори с международния тероризъм на своя територия. Между другото, инспекторите от ОЗХО предупредиха ли ги, че сега умните ракети ще унищожат всички доказателства за използването на химическо оръжие на земята? Или в това е цялата идея - бързо да се заменят следите от провокацията с удари с умни ракети и международните инспектори да няма вече какво да търсят като доказателства", написа Захарова във Фейсбук. 

Кремъл все още не е коментирал изказването на Тръмп. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!