Захарова коментира думите на Столтенберг за ползване на оръжие срещу руска територия

OFFNews 25 май 2024 в 16:46 11074 7

Мария Захарова

Снимка ТАСС

Мария Захарова

Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова коментира призива на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг на Украйна да бъде позволено да ползва дарени от съюзници оръжия за легитимни военни цели на територията на Русия.

В коментара си Захарова се обръща към участниците в предстоящата конференция, посветена на Украйна, в швейцарския град Бюргенщок на 15 и 16 юни.

"За поканените на уж мирната конференция в Швейцария е полезно да знаят за призива на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за премахване на ограниченията върху украинските удари срещу Руската федерация", заявява Мария Захарова. На срещата в Швейцария се очакват около 160 делегации, но сред тях няма да има руска.

"Мисля, че е дошло времето съюзниците да обмислят дали да не отменят някои от ограниченията, които са наложили върху използването на оръжията, които са дарили на Украйна. Да се отнема на Украйна възможността да използва тези оръжия срещу легитимни военни цели на руска територия силно затруднява защитата ѝ", каза Столтенберг в интервю за сп. "Економист", като напомни, че се водят боеве в Харковска област.

Руският президент Владимир Путин каза, че Москва няма да поиска да участва в конференцията, ако не е желана там. Според руския външен министър Сергей Лавров провеждането на това събитие е „път към нищото“, предава руската информационна агенция ТАСС. В същото време Руската федерация многократно е подчертавала, че Москва никога не е отказвала мирно разрешаване на конфликта с Киев, допълва агенцията.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    3251

    11

    динозавър

    28.05 2024 в 22:28

    Маша неумитата да се умие. Но и умита не я щем щото е гнус.

    628

    10

    user4eto

    25.05 2024 в 20:55

    Проститутката на кремълските гниди!
    Приказвай колкото си щеш. Най-много да налапаш някоя ракета.

    1005

    9

    foreigner66

    25.05 2024 в 19:31

    Тази женичка я пускат да се изхожда когато някоя незначителна според тях политическа фигура се изказва за нещо свързано с фашистка Русия. До тук с решенията си обаче Западните сюзници не са показали, че са твърди и могат да взимат фундаментали решения.

    800

    8

    4I4ATA

    25.05 2024 в 19:14

    въшливи първобитни орки, свършено е с вас!!!

    505

    7

    Telluris Malus

    25.05 2024 в 19:12

    Украйна повярва, че руснаците имат чест и ще спазват подписаните договори. Затова предаде ядрените си оръжия. Руснаците нямат чест. Плюха на подписа си и нападнаха Украйна. Мисля, ме е справедливо, при тона положение, Украйна са получили ядрени оръжия.

    10307

    6

    AntiZ

    25.05 2024 в 18:40

    Тази застаряла и алкохолизирана треторазрядна порно актриса, да вземе да си изжабури дзурлата с терпентин (кореселин) преди да плещи глупости! СъвеЦка порно звезда от времето на андропов. Иди нàхуй, пожалуиста!

    2550

    2

    alfakentavur

    25.05 2024 в 17:16

    Неграмотен и невеж "защитник" на жертвата, чиито коментари са все против тези, които помагат.
    Все едно като чуеш по новините за болно дете, нуждаещо се от помощ за лечение, си задължен да дариш всичко което имаш. Даже да си продадеш имуществото и да теглиш кредит и да платиш цялата необходима сума.

    Защото някакъв празноглав форумен разбирач те "задължава".

    А всъщност "тайно" ти прави мръсно .
     
    X

    Сърбия - приятел или враг