Захарова: Израелски наемници се бият рамо до рамо с нацистите от Азов

OFFNews 04 май 2022 в 15:39 9135 4

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в Украйна „всъщност израелските наемници също са рамо до рамо с бойците на нацисткия полк Азов“.

Според Захарова тя е видяла „видео, документи, материали“, които потвърждавали това. Тя обаче не предостави подробности за какви материали става дума.

Захарова каза в ефира на Радио Спутник, че израелските политици „едва ли ще искат да чуят“ тази информация, които според нея „сега раздухвали информационната кампания“ (срещу Русия).

Руският външен министър Сергей Лавров на 1 май в интервю за италианска телевизия каза, че „Хитлер е имал еврейска кръв“ и „най-пламенните антисемити, като правило, са евреите“. Тези думи бяха изречени в контекста на факта, че украинските власти уж подкрепяли нацистите, въпреки еврейския произход на президента Владимир Зеленски.

Израелското ръководство обвини Лавров в лъжи и расизъм. Руският посланик Анатолий Викторов беше извикан в израелското външно министерство, за да даде разяснения. На следващия ден руското външно министерство публикува статия „За антисемитизма“, в която обвини Израел, че подкрепя „неонацисткия режим в Киев“, както и че игнорира проявите на нацизъм и антисемитизъм в Украйна и други страни от Източна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

05.05 2022 в 01:09

След Коня онзи ден, днес и Кобилата се оплете във фашизъм и антисемитизъм..

814

3

emil kirilov

04.05 2022 в 21:49

Всичко в Москала е безумно тъпо, ама тази куха лейка е върха. В Азовстал се бият и укриват американци, израелци, британци, натовци, представители на ЕС. Ами целия цивилизован свят е срущу вас ма перушано, защото сте див ретрограден рашибозук. Само утайката на света (Северна Корея, Сирия, Венецуела, Беларус, Сърбия, Еритрея, Мали) ви подкрепя.

2550

1

alfakentavur

04.05 2022 в 15:51

Което показва, че не Азов са нацисти, а вы.

 
X

Да помогнем на украинските деца!