Заев: Държавата и народът ни нямат никаква вина, че България ни блокира за ЕС

Юлиуш Висожински 14 декември 2020 в 15:05 4277 0

Снимка Правителство на РСМ

Един от най-важните задачи, по които правителството е ангажирано всеки ден, е намирането на решения на въпросите, повдигнати от България като пречка за окончателно споразумение за първата междуправителствена конференция за започване на преговорите на страната ни с ЕС.

Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев при днешния му отчет за работата през стоте дни на воденото от него правителство.

Нито това правителство, нито нашата държава, нито нашият народ имат и най-малка вина за тази ситуация, категоричен е Заев.

Ние заставаме твърдо на позицията, че македонската национална идентичност не може да бъде предмет на преговори и не можем да се откажем от правото си на самоопределение, каза още македонският премиер.

Надяваме се, че щетите, причинени от това неоправдано вето за европейската интеграция на региона и за европейските ценности, могат да бъдат компенсирани скоро. Сега, с още повече вяра, ангажираност и единство, ще се посветим на изграждането на европейски стандарти у дома. В същото време сме напълно ангажирани да продължим разговорите със съседна България. Знаем, че са възможни решения. Те също знаят, отбеляза Заев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!