Задържан е терористът, убил турския дипломат в Ербил

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2019 в 19:45 2099 0

Мазлум Даг, Ербил

Снимка АА

В Ербил е задържан терористът, който извърши въоръжено нападение в ресторант, при което загина служител от консулската служба, съобщиха властите в Иракски Кюрдистан, цитирани от Анадолската агенция.

Те отбелязват, че задържаният терорист е Мазлум Даг, роден през 1992 г. в Диарбекир, информация за когото преди два дни разпространи управлението за сигурност в иракски Ербил. Продължава издирването на терористите, съпричастни към организирането на въоръженото нападение.

При обстрела в ресторанта на 17 юли загинаха консулският служител от турската дипломатическа мисия и двама граждани на Ирак. По-късно представителят на Кюрдската регионална администрация в Ирак Джойтар Адил обяви, че нападението е било планиран терористичен акт.

Вчера турски медии съобщиха, че убиецът на дипломата е брат на депутатката от прокюрдската Демократична партия на народите Дерсим Даг. Двамата съпредседатели на партията на пресконференция остро осъдиха нападението в Ербил, но подчертаха, че е недопустима провокация то да се използва като мотив депутатката да бъде мишена за нападки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови