Wizz Air предоставя 100 000 безплатни места за украински бежанци през март

OFFNews 02 март 2022 в 10:51 1572 0

Wizz Air днес обяви, че ще окаже подкрепа на украинските бежанци, като им предостави 100 000 безплатни места за всички полети в континентална Европа, излитащи от граничните държави с Украйна (Полша, Словакия, Унгария, Румъния).

Wizz Air се ангажира да помогне на бежанците да стигнат до крайните си дестинации, където и да са те. Wizz Air вече изпрати по-големи самолети към базите си в тези държави и допълнителни полети от тях към Европа, за да подпомогне придвижването на бежанци, ако е необходимо.

Освен това авиокомпанията обяви, че знае, че много бежанци вече са на път и може да са блокирани на други места. За тях авиокомпанията ще предложи и извънредна спасистелна такса от 29,99 евро за всички други полети (с изключение на ОАЕ, Исландия и Канарските острови), както и спасителна тарифа от 69,99 евро за всички полети до ОАЕ, Исландия и Канарските острови.

Украинските бежанци, които желаят да резервират полет, могат да го направят, като посетят: https://wizzair.com/#/rescue. 100 000 безплатни места и спасителните билети ще бъдат достъпни за пътуване през целия март. Пътниците ще трябва да предоставят своя украински паспорт/лична карта по време на резервацията и да покажат своя украински паспорт/лична карта по време на чекиране.

Wizz Air все пак съветва клиентите да проверяват уебсайта на компанията редовно, тъй като може да се появят по-ниски тарифи. Основната цел на авиокомпанията е да гарантира, че всички украински бежанци имат достъп до пътувания, независимо къде се намират през тези безпрецедентни времена.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира:

„Нашите сърца са с украинския народ по време на тази криза. Ние се ангажираме да помогнем на възможно най-много украински бежанци да стигнат до безопасно място, поради което ще им предложим 100 000 безплатни места от граничните страни и специални спасителни билети за всички други полети. Вече видяхме големи хуманитарни усилия на място от нашия екипаж и като отговорна компания искаме да подкрепим максимално усилията в тази насока. Ще се радваме да осигурим безопасно пътуване на тези бежанци."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови