Взривове разтърсиха Киев, предизвикани са от пожар в обект от критичната инфраструктура

OFFNews 14 януари 2023 в 09:05 4479 7

взривове

Снимка УНИАН

Пожар е причината за взривовете н Киев.

Взривове отекнаха тази сутрин в Киев. Украинската армия успокои жителите на столицата, че експлозиите нямат връзка с войната, съобщи УНИАН.

След взривовете някои Телеграм канали, по-конкретно такива, които разпространяват руска пропаганда, започнаха да пишат за предполагаемо руско настъпление от Беларус, отбелязва украинската информационна агенция. Тя уточнява, че всъщност сутрешните експлозии в Киев и региона не са свързани с военни действия.

Заместник-командващият украинските Сухопътни войски генерал-лейтенант Олександър Павлюк успокои хората, че врагът не настъпва откъм Беларус.

"Руски ферми за ботове използват активно (взривовете) като повод да всяват паника и да разпространяват съобщение, че това уж е началото на офанзива от север", посочи той.

Украинската система за противовъздушна отбрана изобщо не се е задействала.

"Ако имаше заплаха, щяхте да чуете сигнал за тревога", напомни Павлюк. Украинският генерал подчерта, че "причината за взривовете ще бъде съобщена отделно".

Малко по-късно УНИАН цитира ръководителя на Киевската регионална военна администрация Алексей Кулеба, който олбсни в Телеграм, че в обект от критичната инфраструктура в Киевска област е избухнал пожар и на мястото работят съответните служби. По предварителни данни няма жертви. 

"Киевска област. Около 6 часа сутринта се чуват звуци от експлозии. Имаме пожар в един от обектите на критичната инфраструктура. Съответните служби работят на обекта. По предварителни данни няма жертви", написа Кулеба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

8

Да с последните ти коментари Алфа, се вижда нивото ти.

2550

7

alfakentavur

14.01 2023 в 11:43

Не, рашистка подлого. Зеленски и Подоляк от 11 месеца такъв як фистинг на Путлер вкараха, че ръцете им са до лакти в отверствието му. Ако пръднат ще го задушат и това ще е краят на варварското нашествие на орките.

2550

5

alfakentavur

14.01 2023 в 10:48

Ега си неграмотната рашистка подлога си. Толкова си ми под нивото, че в реалния живот може да се срещнем само като си продаваш покъщнината на някоя спирка на градския транспорт, след като са ти спрели копейките.

-5840

4

Пак са се самообстреляли или пушили където не трябва, че ракетите на руснаците свършиха през март месец.

2550

2

alfakentavur

14.01 2023 в 10:11

Нацистите са в Кремъл и това е техен пореден терористичен акт/военно престъпление.
За всичко ще си платят с лихвите.

-795

1

Дедо МразИ

14.01 2023 в 09:20

Подарък с много любов за нацистите от Путин