Взривове посрещат Обама в Колумбия

OFFNews 14 април 2012 в 09:31 1200 0

Взривове в Колумбия. Снимка: БГНЕС
Взривове в Колумбия. Снимка: БГНЕС

Три слаби експлозии избухнаха в Колумбия в навечерието на посещението на американския президент Барака Обама. Няма жертви или пострадали.

Първите два взрива избухнаха в Картахена, където ще се състои двудневния форум. Третата експлозия беше в близост до американското посолство Богота.

Според полицията експлозиите са дело на леви бунтовници, които по този начин протестират срещу пристигането на Барак Обама в страната.

"Има счупени прозорци, но няма пострадали", съобщиха властите. Самолетът на президента Барак Обама кацна снощи на летище Рафаел Нунес в Картахена.

Междувременно стана известно, че агенти на Сикрет сървис от охраната на Обама са били освободени от служба и отзовани от Картахена, след като били обвинени в неподобаващо поведение. Те са заменени от други агенти.

Провинилите се агенти били 12, а в аферата били замесени местни проститутки, съобщава Асошиейтед прес, като се позовава на анонимен източник.

Говорител на Сикрет сървис нито потвърди, нито отхвърли информацията и само уточни, че инцидентът е свързан с дейността преди пристигането на президента и подчерта, че промените няма да засегнат мерките за сигурност по време на форума в Колумбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!