Взрив в центъра на Атина, има ранен (обновена)

OFFNews 26 януари 2022 в 08:32 3029 0

Снимка Архив

Силна експлозия е станала тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, съобщи телевизия Скай. Сградата, засегната от взрива, се намира близо до известния античен Храм на Зевс в града. 

При експлозията сериозно е ранен един човек, който е откаран в болница, уточнява БТА. Пострадалият е 78-годишен мъж. Той е с изгаряния на крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем. По нея са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. 

В района са нанесени сериозни щети. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила.

Затворен бе централният булевард "Сингру". 

18 служители и 6 автомобила на пожарната поставиха под контрол пожара.

Най-вероятната причина за взрива е изтичане на природен газ или пропан-бутан. При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ.

Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови