Взрив на газопровода Уренгой-Ужгород на територията на Чувашия, трима души са загинали

OFFNews 20 декември 2022 в 16:37 2296 0

 Пожар на газопровод

Снимка ТАСС

Пожарът е избухнал към 13:44 часа местно време.

Експлозия е избухнала на главния газопровод Уренгой - Помари - Ужгород, съобщиха от пресслужбата на президента на руската република Чувашия. Това е газопроводът, по който постъпва газът от Чувашия към Европа. На мястото на инцидента е регистрирано факелно горене.

„До избухването на пожара са провеждани ремонтни работи, извършвани от  експлоатационната организация Заволжско линейно управление на магистралните газопроводи „Газпром трансгаз Нижни Новгород“, се казва в изявлението. Ремонтът на 1420-милиметровата тръба е бил планов.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват, първоначално беше обявено, че няма жертви и пострадали, но впоследствие стана ясно, че при пожара са загинали трима души.

От компанията "Газпром трансгаз Нижни Новгород"все още не са коментирали случилото се.

На свой ред Министерството на извънредните ситуации на Чувашия съобщи в своя телеграм канал, че пожарът е възникнал поради изтичане на газ на газопровод във Вурнарския район на републиката близо до село Ямбахтино. Сигналът е постъпил в 13:44 часа.

От информационния портал BMF се свързали с директора на училището в село Аликово, което е най-близо до мястото на аварията. Според него това не е първият пожар по тръбата, затова и местното население не изпадало в паника като пламне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови