Вучич: И при нас няма да има новозаразени, ако спрем тестовете

OFFNews Последна промяна на 22 май 2020 в 18:39 4186 1

Сърбия има най-голям брой заразени от COVID-10 от всички страни в региона, като според сръбският президент Александър Вучич това е така, защото там се провеждат повече тестове в сравнение с други страни.

„Само вчера са били тествани седем хиляди души. Как мислите, че някоя друга държава в региона може да се окаже по-заразена, когато почти всички страни тестват до хиляда души на ден?“ - каза Вучич на пресконференция

Той добави, че повечето страни в региона тестват до хиляда души на ден, но има държави, които изобщо не тестват.

„Можем да спрем да тестваме утре или да тестваме по 300 души на ден и тогава ще имаме само пет, шест, двама или трима заразени“ - каза Вучич.

Според официалната статистика, в Сърбия досега са тествани почти 210 000 души, заразените са над 11 000, над 5500 са излекувани, а починалите 237. За последния ден в Сърбия са регистрирани 105 нови случая и не е починал нито един човек, за първи път от последните 2 месеца.

Според данни на българския шаб от тази сутрин у нас от направени 1450 изследвания за ден. Проф. Тодор Кантарджиев коментира, че не постоянното увеличаване на броя на изследванията води до повече открити случаи, въпреки че капацитетът на лабораториите е увеличен с 2 до 3 пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови