Второто бебе на Кейт и Уилям ще донесе милиард на английската икономика (снимки)

OFFNews 27 април 2015 в 20:38 6323 0

Докато в България обществото се вълнува от състоянието на 4-дневното бебе Никол след побоя, на 2000 км от София - в Лондон, тръпнат в очакване на раждането на второто кралско бебе.

Събитието ще влее в британската икономика  един милиард британски лири, пишат британските медии. Само от подаръци, сувенири и потока от туристи в Лондон,ще се съберат приходи от 1 млрд. лири в държавната хазна.

Очаква се по-добри времена да настъпят и за модната индустрия, така както стана и след раждането на принц Уилям. Ако е момиче, бъдещата принцеса ще бъде в състояние да определя тенденциите, което е добра новина за дизайнерите.

Според експерти британският пазар е много чувствителен към кралското семейство. По време на първата бременност на Кейт нейната любима модна марка дрехи за бременни увеличи активите си от 7,89 млн. долара до 16,8 млн. долара.

Според британските медии херцогиня Кейт вече е в своята резиденция в Лондон – двореца Кенсингтън.

Междувременно властите в Лондон се опитват да успокоят ентусиазма на журналистите и да избегнат прекомерното медийно внимание към принца и неговата съпруга.

За болницата, в която херцогинята ще роди

Дейвид Камерън защити Уилям и Кейт от нападките на хора, които не одобряват, че кралското семейство е предпочело частните пред държавните здравни услуги за раждането. На зададения му въпрос дали е разочарован от избора на частна болница, той каза, че всеки има правото да избира и не коментира повече.
Клиниката, в която херцогинята ще ражда, не позволява на медиите да слагат камери и стативи пред болницата, докато Кейт не пристигне в нея. Още на 15 април около лечебното заведение беше забранено паркирането. Ограниченията ще бъдат в сила до 30 април. Вече четири дни закъснява второто кралско бебе. Раждането може да бъде предизвикано тази седмица, пише Daily Mail, позовавайки се на информация от близки до семейството. Първоначалната информация за термина на Кейт беше, че е на 26 април, но стана ясно, че е бил няколко дена по-рано. Херцогинята планира да роди в частната болница "Сейнт Мери", където лекарите най-вероятно са ѝ обяснили, че след преносване на бебето вече няколко дни, раждането най-вероятно ще бъде предизвикано по медикаментозен начин.

Мистерията около датата

От Кларънс хаус съобщиха на 8 септември, че Катрин, херцогинята на Кембридж, е бременна. Но не последваха никакви подробности за термина, а само за това, че раждането се очаква през месец април. По време на една от обществените си прояви херцогиня Катрин сподели със служителка в благотворителна организация, че може да роди между средата и края на април. Бебето не видя бял свят и няма да има общ рожден ден с прабаба си, кралица Елизабет Втора, на 21 април. То би могло да се роди на 29 април, когато Кейт и Уилям имат годишнина от сватбата си.

До момента залозите за датата на раждане на кралското бебе продължават с пълна сила. Букмейкърите предлагат и залози за раждане сутринта, следобед или вечер. Най-много хора пък са дали парите си за имената Алис и Шарлот.

Сред предположилите кога ще е големият ден има и такива, които залагат на фазите на луната и по-точно на пълнолуние. Следващата пълна луна обаче е чак на 4 май, така, че е малко вероятно кралското бебе да се роди на пълнолуние. Все пак феновете на тази теория припомнят, че първото си дете Кейт е родила именно в такава фаза на луната.

Как ще бъде обявено знаменателното събитие?

При появата на принц Джордж медиите бяха уведомени, че раждането е започнало. Този път обаче се очаква да няма никаква информация за това до след самото раждане. Тогава от Кралския дворец ще бъде публикувано официално съобщение с името, пола и теглото на новия член на семейството. Според това как е преминало раждането се очаква кралското бебе да бъде показано още на следващия ден. А след като се роди? Кралското семейство ще се прибере в лондонската си резиденция, където ще бъдат посетени от Кралицата. След това ще се приберат в Amner Hall, където се очаква да изкарат лятото. Принц Уилям ще получи две седмици отпуска от новата си работа като пилот на хеликоптер на Бърза помощ, а Кейт ще е в майчинство поне пет седмици. След това ще се завърне към официалните си кралски задължения.

Бебето и редът на наследяването

Когато принц Джордж се роди през 2013 година, той прескочи реда на наследяването на престола и изпревари чичо си, принц Хари, като стана трети, след дядо си принц Чарлз и баща си – принц Уилям.

Братът или сестрата на принц Джордж ще бъде съответно четвърти, като ще смъкне принц Хари на пета позиция, а принц Андрю, вторият син на кралицата, на шеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови