Втори кмет е убит само за седмица в южен щат в Мексико

OFFNews 23 юни 2024 в 16:02 1091 1

Полицаи в Мексико

Снимка Getty Images

Полицейски служители в Мексико

Кмет на град в южната част на Мексико е убит по време на пътуване до местно село, като по случая е започнало разследване за "убийство при утежняващи обстоятелства", съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес и БТА. 

Акасио Флорес, кмет на Малиналтепек, беше убит само няколко дни след като бе отнет животът на още един служител на изборна длъжност от щата Гереро – Салвадор Вилалба Флорес, току-що избран на общите избори на 2 юни.

Тялото на Флорес е намерено с куршум в главата в задната част на микробус в Малиналтепек, ден след като е бил задържан в местно село, каза пред АФП правозащитник, който е участвал в преговорите за освобождаването му.

Прокуратурата на Гереро обяви, че е започнала разследване за "убийство при утежняващи обстоятелства". Предполага се, че причина за престъплението може да е бил спор за собственост върху земя.

Около тридесет длъжностни лица на изборна длъжност или кандидати на местни избори са били убити по време на кампанията за изборите на 2 юни, сочат данни на неправителствената организация "Дата Цивика" (Data Civica). Този вот бе най-мащабният в историята на Мексико и доведе на власт кандидатката на левицата Клаудия Шейнбаум.

През 2023 г. 1890 души са били убити в щата Гереро, главно в резултат на насилие и при уреждане на сметки между престъпни организации, отбелязва АФП.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    1

    демотиватор

    23.06 2024 в 17:50

    "През 2023 г. 1890 души са били убити в щата Гереро, главно в резултат на насилие и при уреждане на сметки между престъпни организации..."

    В Мексико има интересни археологични останки от "преколумбиански" общества.
    Играят не лош футбол.
    И т'ва беше... (ジ)
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16