Втори китайски шпионски балон се появи над Латинска Америка

OFFNews 04 февруари 2023 в 08:47 2379 4

Снимка

Втори китайски шпионски балон лети над Латинска Америка, съобщи Пентагонът. Ден по-рано първият такъв апарат беше засечен в небето на САЩ.

"Знаем за съобщения за балон, летящ над Латинска Америка. Смятаме, че това е поредният китайски шпионски балон", заяви говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър, без да уточнява точните координати на балона.

Междувременно първият, който лети над Монтана, все още не е свален. Властите в САЩ и Канада съобщиха, че китайския наблюдателен балон се носи в американското въздушно пространство от дни, но засега е решено да не се сваля поради риск за хората на земята, предате БТА. Решението предизвика спорове, тъй като балонът е прелетял над военновъздушната база Малмстрьом.

По-рано Министерството на външните работи на Китай призна, че балонът е китайски и съобщи, че той се е появил там заради силен вятър, поради който се е случило сериозно отклонение от предварително набелязаната траектория.

Заради събитията американският държавен секретар Антъни Блинкън отложи визитата си в Китай. Той заяви, че действията на Китай са "безотговорни и неприемливи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

04.02 2023 в 17:34

Хаха, мурзилките как се радват на партенката, че хората не можели да свалят един балон... Хахахаха! Както казваше Буревестников, "Дефицитна радост за населението!". Че на мурзилките колкото им е безрадостно жалкото съществуване, толкова по-безрадостно стана напоследък. :D

-240

3

редовно четящ

04.02 2023 в 10:26

Колко акъл може да има у един винкел, кънтящ на кухо!

-970

1

Хаххаа, смях. Не могат да свялят един балон, а са тръгнали да дават ПВО на Окрайна :)). Кво стана с тия прехвалени Патриоти, Ф+35 и тем подобни боклуци ? :)))
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки