Втори ден без следа от бродещата из Берлин лъвица, три квартала са под ''домашен арест''

Член на арабски клан предложи помощ за прибиране на животното, преди ''някои идиот да го е застрелял''

OFFNews 21 юли 2023 в 11:21 3217 3

Издирването на лъвицата

Снимка БТА/АП

Издирването на лъвицата

Второ денонощие в Берлин продължава издирването на лъвица, която беше забелязана в четвъртък през нощта да се храни в гориста местност в града. След временното спиране на акцията тази нощ по препоръка на ветеринари сутринта то бе подновено от 120 полицаи и професионални следотърсачи с включени хеликоптери, дронове и инфрачервени камери. Жителите на три квартала в южната част на германската столица остават заложници в собствените си домове: предупредени са, ако им е мил животът, да не излизат, нито да разхождат или пускат домашните си животни навън.

Все още не е ясно откъде може да е избягала лъвицата. Зоопарковете и цирковете в града са заявили, че при тях няма липсващи животни. Възможно е лъвицата също да е била нечий домашен любимец.

Законите в Германия са доста либерални относно отглеждането на екзотични животни и не е трудно човек да се сдобие с такова. В провинция Бранденбург, където най-напред е забелязано животното, дори няма задължение да регистрираш хищника, отбелязва bTV.

Животното ще бъде убито само ако представлява опасност за хората. Заради опасността от това член на арабски клан, живеещ в Берлин, предложи помощ за прибиране на животното, преди "някой идиот да го е застрелял" - пише "Берлинер цайтунг". Вестникът отбелязва, че тъкмо семейството на въпросния мъж, Фирас Р., е предизвикало вниманието на медиите в края на декември, защото държало тигърче във вилата си; полицията го открила при претърсване по време на сватба. Не е известно дали и лъвицата принадлежи на същото семейство.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

21.07 2023 в 16:39

Руснаци нямат ли? Да пуснат няколко с проследяващи устройства, що да трепят животинки?

345

2

Джендо Джедев

21.07 2023 в 13:56

2021,

Мдам, те овцете понеже не обичат да пладнуват, видиш ли... Та са постоянно в движение, като акулите. :D

1905

1

2021

21.07 2023 в 12:05

"да не излизат, нито да разхождат или пускат домашните си животни навън."
Точно по този начин могат да я хванат: да се пуснат в гората няколко животни като овце, телета и др. с проследяващо устройство. Когато движението на животното "застине" и се застопори там да хванат лъвицата...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика