Втори арестуван за терористичната заплаха в Ротердам

OFFNews 24 август 2017 в 11:12 1298 2

Холандската полиция е арестувала втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха за рок концерт в Ротердам, отложен след сигнал на испанските власти, предаде БТА.

Арестът е бил извършен рано тази сутрин в южната холандска провинция Брабант, задържаният е на 22 години.

Полицията продължава да разпитва испанския гражданин, задържан в Ротердам, докато шофирал микробус, натоварен с газови бутилки, около мястото на концерта на калифорнийската банда "Аллах Лас" (Allah-Las). Източник от испанските правораздавателни органи заяви, че случаят не е свързан с терористичните нападения в Испания миналата седмица.

Говорител на полицията каза днес, че разпитите на първия арестуван засега не са довели до установяване на неговата самоличност. В микробуса с испанска регистрация е имало две газови бутилки, а водачът е шофирал подозрително около мястото на концерта, добави говорителят Хейс Нимвеген. Той отказа да коментира съобщенията на испанската полиция, че водачът е пиел алкохол.

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб каза снощи на пресконференция, че още не е ясно дали има връзка между сигнала за заплаха и откриването на микробуса. Той предупреди да не се правят прибързани заключения за наличието на план за атака с газови бутилки. Испанската новинарска агенция "Еуропа прес", позовавайки се на източници от силите за борба с тероризма в Испания, предаде, че испанският гражданин, арестуван в Ротердам, не е свързан с джихадистки тероризъм и че газовите бутилки в микробуса му вероятно са ползване в домакинството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

Холандци, стегнете се, интегрирайте ги!!! Не може само да бягате от проблемите.
Един жокер за умните и красивите - в газовите бутилки е руски газ, т.е. Путин е виновен!!!